Aktual24: Ce a decis coaliția pentru a reduce cheltuielile la stat

Data:

Liderii Coaliției au decis luni să oprească cu totul angajările la stat, aceasta fiind una dintre măsurile de „austeritate” luate pentru a se echilibra bugetul.

Referitor la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile, au precizat sursele.

De asemenea, s-a decis stoparea angajărilor la stat și reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii.

Citește și: Judecătorul Cristi Danileț se întoarce în magistratură: „Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă”

„Ne dorim să gestionăm cheltuielile publice. Am luat decizia ca, la nivelul Guvernului, sigur o decizie pe care am discutat-o și în coaliție, să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit.

Vreau să dau câteva detalii. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care, la finalul primului trimestru, am constatat că există un deficit în colectare, deficitul aparține preponderent marilor contribuabili.

Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat și, în același timp, dau o sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a susținut că nu este vorba despre măsuri de austeritate.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: captură video gov.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related