ALARMANT Spitalul de Pshiatrie Socola se umple de dependenți de alcool și droguri

Data:

Situaţia persoanelor care ajung să fie tratate la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi cu probleme legate de dependenţa de alcool sau de droguri se agravează de la un an la altul. 

Conform cifrelor consultate de „Ziarul de Iaşi”, dacă în perioada de vârf a pandemiei (2020 – 2021) cifrele legate de internări au fost semnificativ mai scăzute faţă de anul 2019, datele disponibile doar din primele luni ale 2022 depăşesc cu mult situaţia de dinaintea declanşării valului de infecţii cu SARS-CoV-2.

În mod concret, în 2019 au fost internaţi 2.106 de pacienţi pentru probleme legate cu alcoolul, dependenţe, intoxicaţii sau sevraj, în 2020 numărul a scăzut la 1.551, în 2021 au fost 1.691, iar în primele zece luni din 2022, pentru care există date în momentul de faţă, au fost 2.350 de pacienți.

Citește și IPJ Botoșani cumpără toalete din lemn pentru posturi de poliţie din mediul rural

Dacă s-ar păstra o creştere proporţională până la finalul anului, putem concluziona că în 2022 au fost internaţi cu 30% mai mulţi pacienţi din cauza problemelor legate de alcool faţă de 2019.

În ceea ce priveşte situaţia legată de droguri, în 2019 au fost 121 de cazuri, în 2020 au fost 89, în 2021 au fost 95, iar în primele şapte luni din 2022 au fost 75 de cazuri. Urmărind acelaşi principiu, dacă în următoarele luni s-a păstrat un număr proporţional de cazuri lunar, se depăşeşte cu circa 10% situaţia din 2019. Cum s-a ajuns în această situație, puteți afla din Ziarul de Iași.

sursa foto – Ziarul de Iasi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...