Anchetă la spitalul din Deva după ce o femeie a fost dusă la morgă deși nu murise

Data:

Anchetă la spitalul din Deva, după ce o femeie de 65 de ani din județul Hunedoara acuză doi medici de la Spitalul Județean din Deva de malpraxis.

Mai mult, femeia spune că s-a trezit la morgă alături de alți morți depuși acolo. Susana Ursache susține totodată că a primit bani pentru a uita neplăcutul incident.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă solicitată de președintele Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu Nistor a declarat pentru Gazeta de dimineață că va sesiza și Colegiul Medicilor.

Citește și: Aventură pe Facebook: victima unui viol închipuit plătește daune de 30.000 de lei

Era alergică la tratament

Susana Ursache este femeia a cărei poveste a ridicat mari semne de întrebare asupra actului medical primit la Spitalul Județean din Deva.

Femeia susține că a ajuns la spital într-o zi de duminică, 3 iulie 2022, după ce zilele trecute fusese și la cabinetul privat al medicului cardiolog Constantin Blaj, dar și la spitalul din Hunedoara. A fost internată de medicul Diana Stoica, medic cardiolog de gardă în acea zi.

În jurul orei 16, povestește femeia, o asistentă de pe secția Cardiologie a venit cu tratamentul, respectiv să-i facă o injecție.

Acesta este momentul care a declanșat întreaga degringoladă medicală.

„I-am spus asistentei să nu-mi facă antibiotic că sunt alergică. Mi-a spus: «Care-i problema ta?», Iar o femeie de serviciu mi-a tras mâna și mi-au făcut injecția. Nu au ajuns decât până pe hol și mie mi s-a pus un nod în gât și am simțit că mi-a pocnit ceva în burtă”, explică femeia.

Medicul de gardă este cel care a auzit-o și a intervenit. Femeia a fost resuscitată și transportată la Terapie Intensivă unde a și stat, în comă, circa două săptămâni, spune ea.

Citește și: Răzbunarea lui Ciolacu. Recorder va fi anchetată pentru că a publicat pagini din dosarul de revoluționar al lui Ciolacu: „Încălcarea datelor cu caracter personal” (Aktual24)

Târâtă până la morgă. Anchetă la spitalul din Deva

Martore la acest tratament aplicat hunedorencei erau alte două femei din salon, una din Orăștie și una din Deva, „care are fata profesoară”, își mai amintește pacienta.

În același context, femeia povestește că știe cum a fost târâtă pe jos până la morgă, fiindcă nu era brancardier.

„M-am trezit la morgă cu un bărbat peste mine. Eram pe jos, că erau frigiderele pline. Ăsta a fost norocul meu. Am avut pe spate mai multe vânătăi de la cum am fost târâtă”, povestește Susana Ursache.

Fiica femeii spune că l-a întrebat pe medicul Constantin Blaj ce e cu vânătăile de pe spatele mamei sale.

Mai multe în Gazeta de Dimineață


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
10 COMENTARII
  1. Este socant cum puteti sa preluati si sa raspanditi o asemenea stire fara sa verificati veridicitatea informatiilor. Vazand interviul persoanei respective, nu trebuie sa ai pregatire medicala ca sa iti dai seama ca este de domeniul SF ceea ce afirma. Asta spune multe despre integritatea profesionala si morala a celor care se pretind aparatorii adevarului si ai dreptatii, mai ales cand in goana dupa bani sunt dispusi, fara remuscare, sa defaimeze un om sau institutie.

    • Da ,ce sunteți la primele scandaluri din România,sunt cazuri văzute personal,bolnav covit fumînd pe terasă,un pavilion închis pentru spălat bani.România nu-și revine pînă cînd fiscul nu va fii puternic.În Germania,S.U.A de fisc le este frică la toți la noi?Se poate orice,vezi scandalul cu incendiul Ferma Dacilor? De 10 ani funcționa în ilegalitate și a primit subvenție pentru restrîngerea activității covit euro la greu? Suspect,Da ?

  2. Probabil ca vor sa arunce cu rahat in medici și asistente sa nu aibă pretenții la mărire salariu cum a fost la profesori. Salariile in sănătate sunt de acum 7 ani in condiția ca și inflația nu mai este aceeași !!!

  3. Din păcate în tara noastră sunt puțne cadre medicale bine pregătite și empatice. Indolenta, nepăsarea și lipsa bunului simt predomina,din păcate.

  4. ,,bolnava/persoana vătămată” e reclamangeoaica de profesie…câteodată e violată, câteodată e lovită, iar pentru suma potrivită mă gândesc că a fost și puțin ,, decedată”…lucruri slabe…

  5. Prima întrebare ce se pune oricărui pacient ,la internare,este dacă suntem alergici la vreun medicament
    Personal am fost internată în secția de cardiologie și știu sigur că nu se instituie un tratament nimănui ,dacă acesta este alergic
    Eu am crezut că în urma cu multi ani am avut o reacție alergica la un antibiotic,și asistentele au fost trimise să-mi facă testul la acel antibiotic
    Mă îndoiesc de spusele acestei nefericite femei

    • Da la internare mereu ești întrebat dacă te știi alergic la ceva așa este dar din cultura mea generala și prin care spitale am fost după ce moare un om îl lasă ne mișcat cu pătura acoperit 4ore apoi îi anunță familia și după 4ore îl duce cu targa într-un sac cu fermoar deci nu prea are cum sa fie adevărata povestea cu târât și chestii de genul ăsta nu cred o iota e o poveste care nu se leagă or mai fi fost cazuri să ajungă un om în moarte clinică la morga dar astea sunt excepți așa că nu vă luați după această poveste că nu se leagă și da la cardiologie,oncologie ,ați mor zilnic oamenii și pe alte secții mor oamenii dar nu îi târăște ca pe șosete îi duce frumos cu targa și punct e o aberație…. Un an nou fericit tuturor și nu mai credeți toate tâmpeniile poate doamna în cauză o fi visat ceva urât noaptea și când să trezit hai sa spun ce am visat și să denigrez oamenii ne vinovați

  6. Nu cred absolut nimic!Tot personalul medical din sectia CARDIOLOGIE A SPITALULUI DE URGENTA DEVA ,SINT EXCEPTIONALI!!!TOATA STIMA SI RESPECTUL MEU!DUMNEZEU SA.I BINECUVINTEZE CU PLOI DE BINECUVINTARI DIVINE!IN 1987,SOTUL MEU,A AVUT 18 STOPURI CARDIACE,A AVUT MOARTE CLINICA 8 ORE,SI DATORITA MEDICILOR DR.STRAUT,DR.RAD LIVIU DE LA INTERNE…SI TOTI CEILALTI ,INCLUSIV MEDICII DIN REANIMARE,I.AU FACUT 27 DE ELECTROSOCURI DE 270WH!SI A MAI TRAIT INCA 14 ANI!!!MII DE MULTUMIRI LUI DUMNEZEU SI LA TOT PERSONALUL MEDICAL DIN CARDIOLOGIE SI NU NUMAI!LA TOT SPITALUL JUDEEAN DE URGENTA DEVA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

Destination Iași, alt „succes” tipic ieșean. Bani aruncați, proiect mort | ReporterIS

Încă un proiect făcut praf de cuplul Chirica &...

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit cu o macetă un alt minor |  De Brăila

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit...