Aventură pe Facebook: victima unui viol închipuit plătește daune de 30.000 de lei

Data:

Aventură pe Facebook. Uneori, evenimente care au loc în realitate depășesc imaginația. Este cazul unui incident petrecut în urmă cu aproape șapte ani care s-a lăsat cu mai multe dosare penale și civile.

Un bărbat fără mâini a fost acuzat de un tată din comuna ieșeană Sinești că i-a răpit fiica pe care o cunoscuse pe Facebook și a violat-o timp de mai multe zile. Plângerile penale au fost, însă, clasate, iar acuzatul a contraatacat în civil, obținând din partea celor doi, prin decizie definitivă, daune morale de 30.000 de lei.

Citește și: Răzbunarea lui Ciolacu. Recorder va fi anchetată pentru că a publicat pagini din dosarul de revoluționar al lui Ciolacu: „Încălcarea datelor cu caracter personal” (Aktual24)

Versiunea tată-fiică

Versiunile despre evenimente din 2017 ale celor două părți sunt total opuse. Pe de o parte, într-o plângere penală depusă în urmă cu aproape șapte ani, Vasile I. a susținut că un bărbat pe nume Costinel N. (26 de ani la acel moment) i-a trimis fiicei sale Mihaela, în ianuarie 2017, o cerere de prietenie pe reţeaua de socializare Facebook, cu nume fals.

În scurt timp, cei doi au stabilit să se întâlnească și, pe 11 februarie 2017, Nucu a venit la domiciliul familiei din Osoi-Sinești şi a luat-o pe Mihaela, care avea 17 ani, ducând-o în casa sa din altă localitate, situată la o distanță de aproape 600 de kilometri. „(…) profitând de faptul că minora era singură, fără sprijin sau ajutor, a ameninţat-o cu moartea şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale de mai multe ori, nepermiţându-i să părăsească domiciliul”, a susținut tatăl ei, care a adăugat că aceasta era virgină, lucru constatat, ulterior, și de o expertiză medico-legală care a constatat că fata fusese deflorată pe 11 februarie 2017.

Citește și: Cum s-au pensionat șefi ISU Prahova implicați în ancheta privind funcționarea pensiunii Ferma Dacilor

În timpul cercetării penale, minora s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 100.000 de euro reprezentând daune morale pentru suferinţele fizice pe care le-a îndurat.

Aventură pe Facebook. Versiunea acuzatului și a procurorului

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a clasat, însă, dosarul penal în care Costinel N. era cercetat pentru ameninţare, lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

Anchetatorul s-a bazat inclusiv pe postări pe Facebook ale fetei și o înregistrare video din acele zile, din care reieșea „în mod neechivoc că pârâta se afla la locuinţa reclamantului de bunăvoie”, precum și pe concluziile certificatului medico-legal, care a arătat că nu au fost identificate urme de violenţă sau de constrângere fizică a fetei.

Mai multe în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related