Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Data:

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia se întorc acasa, pas urmat de furnizarea F-16 Fighting Falcon Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a anunțat că unii dintre piloții ucraineni au terminat antrenamentele necesare pentru a pilota avioanele F-16 Fighting Falcon, relatează Newsweek, potrivit Aktual24.

Citește și Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit.”

Maiorul Illia Ievlas, care a fost numit șeful Serviciului de relații publice al Comandamentului Forțelor Aeriene în martie, a declarat că un număr nespecificat de piloți ucraineni au terminat pregătirile pentru a pilota aeronava fabricată in SUA.

Piloții ucraineni sunt antrenați de o coaliție internațională

În războiul început de președintele rus Vladimir Putin în februarie 2022, Ucraina s-a bazat pe avioanele MiG și Suhoi din era sovietică.

Câțiva dintre aliații Kievului s-au angajat să trimită avioane F-16, iar piloții ucraineni sunt antrenați de o coaliție internațională.

Instruirea are loc în Franța, Regatul Unit, Danemarca, România și Statele Unite. „Pregătirile sunt în desfășurare.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Acest proces continuă în mod constant la diferite niveluri și avem deja piloți care își finalizează pregătirea pe F-16 și, de îndată ce va deveni posibil, avioanele F-16 vor ajunge în Ucraina”, a spus Ievlas.

Continuarea în Aktual24

Avioanele F-16 Fighting Falcon

F-16 Fighting Falcon a fost inițial proiectat ca avion de vânătoare ușor. Dispune de sistemul de control fly-by-wire, înlocuind convenționalele comenzi manuale de zbor cu o interfață electronică, având capacitatea de a efectua viraje cu accelerație 9g.

Importanța concentrării asupra dezvoltării și îmbunătățirii unui avion de vânătoare cu greutate redusă a apărut în timpul Războiului din Vietnam.

Citește și Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uniți de același scop: schimbarea ordinii mondiale. Cine sunt susținătorii Rusiei

Uniți de același scop: schimbarea ordinii mondiale. Cine sunt...

Cine este noul președinte al Iranului, Mohammad Mokhber | Aktual24

Cine este noul președinte al Iranului, Mohammad Mokhber: a...

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Parisul a...

Președintele Iranului a murit. Cine i-a locul

UPDATE: Președintele Iranului a murit. Agenţia de știri iraniană...