Aproape 40.000 de plângeri având ca obiect violenţa domestică, în primele 8 luni

Data:

Aproape 40.000 de plângeri având ca obiect violenţa domestică au fost înregistrate de poliţişti la nivel naţional, în primele opt luni ale acestui an, s-a arătat miercuri, la Deva, cu prilejul lansării unei campanii naţionale de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenţei de gen.

Citește și: Procurorul Mihăilă, fost cercetat, arestat și achitat, numit șef peste infracțiunile de mediu din România

„Violenţa domestică nu este o problemă privată, este o problemă de interes public şi trebuie să creştem încrederea victimelor în autorităţi.

Trebuie să le informăm corect, să ştie în ce manieră statul le poate oferi sprijin – şi avem o legislaţie foarte bună în acest sens, trebuie să facem eforturi pentru implementarea acestei legislaţii.

În acelaşi timp trebuie să ne asigurăm că în România există servicii dedicate, care să răspundă nevoilor specifice ale femeilor victime ale violenţei domestice”, a declarat preşedintele ANES, secretarul de stat Luminiţa Popescu (foto), potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, în ultimii trei ani ANES a reuşit să tripleze numărul serviciilor integrate oferite victimelor violenţei domestice.

„În toate judeţele există 42 de de locuinţe protejate în care victimele primesc consiliere vocaţională şi terapie prin grup de suport – servicii complementare celor de găzduire”, a precizat secretarul de stat.

Citește și: Un comisar de poliție nu poate justifica 1,2 milioane de lei, după ce a luat 3 milioane euro credit de la BRD

De asemenea, 9.000 de femei au beneficiat de sprijin prin proiectul „Venus- împreună pentru o viaţă în siguranţă”.

Campania de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenţei de gen este derulată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), cu sprijinul UNICEF România.

La evenimentul de lansare a campaniei au luat parte ministrul Familiei, Natalia Intotero, reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, consilierul de stat Victoria Stoiciu, reprezentanţi ai autorităţilor din opt judeţe ale ţării.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ANES / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Poliția din Teleorman anunță că a dechis dosar penal...

Accident grav în Argeș. Un mort şi doi răniţi

Accident grav în Argeș. Un bărbat a murit şi...