Un comisar de poliție nu poate justifica 1,2 milioane de lei, după ce a luat 3 milioane euro credit de la BRD

Data:

Un comisar de poliție nu poate justifica 1 1.213.986 de lei, sumă obținută în perioada exercitării funcției publice.

Ionuț Victor Nicoreșteanu, de la Directia Generală De Poliție a Municipiului București, a fost găsit cu aceste sume de către Agenția Națională de Integritate (ANI), care a sesizat Comisia de control a averilor din cadrul Curții de Apel București, pentru a dispune confiscarea acestei sume.

Comisarul nu și-a depus declarațiile de avere în ultimii doi ani, ci doar cele de interese. În documentul aferent anului 2021, polițistul susține că are un apartament moștenit în București și o datorie la BRD de 3 milioane de euro, în urma unui contract din 2009, pentru care a fost executat silit în 2013.

Cum a reușit un polițist să obțină 3 milioane de euro fără garanții de la bancă este o enigmă. Soția sa este angajată a IPJ Ilfov.

Citește și: Orlovka, satul de lângă România unde cad drone: jumătate pro-occidentali, jumătate pro-ruși

Judecătoarea și cele 6 milioane de euro

Un alt dosar al ANI privește o judecătoare de la Curtea de Apel București care nu poate justifica 30 milioane de lei. Dosarul ei ar urma să fie analizat de colegele ei de la Curtea de Apel. Cristina Gabriela Mazilu este judecător din 2011 și a fost căsătorită cu Cristian Relu Aparaschivei, omul de încredere al afaceristului Remus Truică.

În 2015, față de Truică a început urmărirea penală după ce, prin interpuși, a obținut 17 credite de la BRD, credite pentru care au garantat cu acte false.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...