Florentin Pandele îl amenință pe purtătorul de cuvânt al BOR: „Ei nu știu cu cine se pun”

Data:

Florentin Pandele a avut o reacție dură în apărarea soției sale, Gabriela Firea, în scandalul privind abuzurile din azilele de bătrâni și l-a atacat pe purtătorul de cuvânt al BOR, amenințându-l.

Vasile Bănescu a postat o critică dură la adresa ministrului Familiei, fără a-i da numele, după ce Gabriela Firea s-a degrevat de orice responsabilitate privind ancheta DIICOT la azilele de pe raza județului Ilfov.

Citește și: Critică dură a purtătorului de cuvânt al BOR cu bătaie spre Firea, în scandalul căminelor de bătrâni

„De câteva zile s-a pornit o campanie împotriva Gabrielei Firea. În urmă cu două luni de zile se spunea Gabriela Firea că va da o lege în Parlament în care va vinde copii României.

Acum s-a pornit împotriva Gabrielei acțiuni cum că are ceva împotriva bătrânilor că sunt înfometați, că nu li se dau medicamente. Sunt lansate de o publicație haștagistă, toate aceste lucruri sunt lansate de USR și se știe foarte bine și de ce se dorește acest lucru”, a declarat Florentin Pandele, la România TV.

Primarul din Voluntari susține că postarea lui Vasile Bănescu nu este un atac întâmplător la adresa soției sale și a transmis că Patriarhul Daniel ar trebui să ia atitudine împotriva purtătorului de cuvânt al BOR.

„Purtătorul de cuvânt al BOR a aruncat o piatră. Suntem creștini-ortodocși practicanți. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și vor continua. Este o regie foarte bine pusă la punct. E clar că face parte din acest angrenaj.

Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia, înseamnă că e de acord. Sunt primar de șase mandate. Îi anunț că voi candida din nou. Ei nu știu cu cine se pun, numai Bunul Dumnezeu este cu noi. Au spus atât de multe minciuni despre noi. Ceea ce face primarul Nicușor Dan, dacă făceam noi, eram de mult închiși. Nu este numai lupta Gabrielei, este și lupta mea. Cine nu-și respectă bătrânii, nu-l iubește pe Dumnezeu”, a spus Florentin Pandele.

Citește și: ORORILE DE LA CĂMINELE DE BĂTRÂNI | Firea spune că sunt înscenări menite să o oprească din cursa pentru Primăria Capitalei

Ce a spus Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a lansat un atac dur la adresa ministrului Familiei, fără a-i da numele, după ce Gabriela Firea s-a degrevat de orice responsabilitate privind ancheta DIICOT la azilele de pe raza județului Ilfov.

„Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism”, a scris Bănescu pe pagina sa de Facebook.

„Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate. Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice.

El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează”, a scris Vasile Bănescu, făcând trimitere subtilă la afirmarea Gabrielei Firea ca persoană credincioasă, profund religioasă.

Firea acuză atacuri politice

Gabriela Firea, ministru al Familiei și Egalității de Șanse, instituție care se ocupă tocmai cu protecția socială a persoanelor vulnerabile, a avut joi prima reacție publică în cazul privind abuzurile din azilele din Voluntari deținute de o asociație în care sunt implicați apropiați ai săi, conform investigațiilor Centrului de Investigații Media și Buletin de București.

Ministra susține că se încearcă intimidarea sa, compromiterea imaginii sale și scoaterea din viața politică.

Gabriela Firea a reacționat printr-un mesaj pe Facebook în care susține că ea nu are nicio implicare în acest caz și că nu a știut despre activitatea centrelor și a asociației vizate în această anchetă. Ministra acuză că cei care au lansat acuzațiile la adresa sa sunt în „serviciul unor partide și oameni politici” și că singura legătură ar fi că în conducerea asociației din dosar „a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilierii mei”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related