Asigurarea RCA va fi obligatorie și pentru trotinete și biciclete electrice – Victimele trotinetiștilor, despăgubite

Data:

Proprietarii unor tipuri de trotinete și biciclete electrice vor trebui să le asigure RCA. Victimele accidentelor cu trotinete vor putea fi, astfel, despăgubite.

Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care vizează modificarea și completarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Actul normativ se conformează cu o directivă UE și modifică legislația RCA. Prin acest proiect de lege, termenul „vehicul” va fi redefinit ca:

a) orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h; sau
b) orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu masă proprie mai mare de 25 kg și o viteză maximă constructivă mai mare de 14 km/h;
c) orice remorcă destinată utilizării cu vehiculul menționat la lit. a) sau b), indiferent dacă este cuplată sau necuplată;
d) tramvai;


Citește și Discursul lui Zelenski anulat oficial. Șoșoacă a amenințat că „va fi rău” în Parlament

Această schimbare este motivată în nota de fundamentare în felul următor: „Definiția „vehiculului” în sensul în care obligația de asigurare se raportează la anumite criterii de natură tehnică. Ca urmare vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule)”.

Astfel, persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum și tramvaie au obligația să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule. Aici sunt incluse acum și trotinetele și bicicletele electrice care depășesc viteza de 25 km/h. Mai multe, în Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică după Polonia

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică...

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Halvingul Bitcoin. Calm pe piața cripto. Bitcoin a coborât la 63.000 de dolari

Halvingul Bitcoin nu a tulburat prea mult piața Bitcoin,...

Compensarea salariaților români pentru munca depusă, pe penultimul loc în UE | Curs de guvernare

Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în...