Au început înscrierile pentru noul CSM. Apelul făcut de cinci membri ai Consiliului

Data:

Cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) își îndeamnă colegii magistrați să se înscrie pentru alegerile din noul Consiliu.

„Azi este prima zi în care vă puteți depune candidaturile pentru un mandat în Consiliul Superior al Magistraturii.

Avem deja experiența a trei consilii liber alese de noi, judecători și procurori.

Toate trei, inclusiv ultimul din care facem parte, pot fi modele de „așa da” sau „așa nu”, în funcție de valorile, convingerile, dar mai ales de experiențele profesionale ale fiecăruia dintre noi.

Acum este momentul să vă gândiți la profilul membrului CSM, așa cum considerați a fi cel mai potrivit pentru rolul său. Care ar trebui să fie valorile și principiile pe baza cărora se conduce atunci când ia decizii. Ce fel de om ar trebui să fie. Ce coleg, dar, mai ales, ce lider ar trebui să fie”, scrie Andrea Annamaria Chiș pe Facebook

Consecvență în gândire, fapte și vorbe

Semnatarii apelului, Andrea Chiș, Mihai Andrei Balan, Tatiana Toader, Cristian M. Ban și Florin Deac arată că viitorii candidați trebuie să fie consecvenți în gândire, vorbe și fapte.  „E important să existe o aliniere între ceea ce gândește, ce spune și ce face cel care vrea să fie ales. Candidații trebuie să fi dovedit în timp, prin întreaga lor activitate, că sunt consecvenți în această măsură a integrității. Proiectele sunt insuficiente. Caracterul e ceea ce contează”, mai arată semnatarii.

Ei își exprimă convingerea că magistrații se vor implica în procedurile alegerilor. „Avem încredere că sistemul judiciar, colegii judecători și procurori, se implică activ în procedura alegerilor, atât prin depunerea candidaturilor, cât și prin exprimarea unui vot conștient.

Vă invităm, dragi colegi, să sprijiniți activitatea comitetelor electorale în cursul întregii proceduri, pentru a asigura desfășurarea în condiții de corectitudine și transparență a procesului electoral, cu garantarea unor șanse egale tuturor candidaților”, se mai arată în apelul celor cinci membri ai Consiliului.

Mandatul actualului CSM expiră în decembrie 2022. Până atunci, reprezentanții judecătorilor și procurorilor au posibilitatea să se înscrie pentru un loc în CSM, candidaturile urmând să fie validate prin votul magistraților din întreaga țară.  

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...

Accident mortal la Galați – microbuz plin cu pasageri, răsturnat

Accident mortal la Galați - microbuz plin cu pasageri,...

Aeronavele pot opera zboruri la Craiova și pe Gerul Bobotezei

Aeroportul Internațional Craiova a fost dotat cu echipamente de...