Autostrada Pitești – Sibiu. Traficul de pe două loturi care vor fi gata în 2026 va fi preluat de unul dintre cele mai proaste drumuri din România

Data:

Autostrada Pitești – Sibiu. După ce loturile Piteşti-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Tigveni vor fi finalizate, tot traficul spre Sibiu-frontiera maghiară de la Nădlac va fi descărcat în DN 73C. Or, acest drum e printre cele mai degradate drumuri naţionale din ţară. În niciun caz nu poate face faţă traficului pe care ar trebui să-l preia.

Pe cele două loturi menţionate, constructorii WeBuild (pe Piteşti-Curtea de Argeş) şi Porr Construct (pe Curtea de Argeş-Tigveni) lucrează bine. Ambii sunt cu lucrările înaintea graficelor contractuale. Prin urmare, e de aşteptat ca lotul Piteşti-Curtea de Argeş (30,35 km) să fie deschis circulaţiei spre finele anului viitor. Mai departe, până la Tigveni (9,86 km), termenul de finalizare a lucrărilor e decembrie 2026. Dar aproape sigur va fi şi acesta devansat.

Citește și: Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

Deci, din 2025 autostrada ajunge la Curtea de Argeş. De aici spre Sibiu-Arad-Nădlac şi mai departe spre Vestul continentului, maşinile ar trebui s-o ia pe drumul naţional DN 73C, spre Râmnicu-Vâlcea. Partea bună e că e ocolit Dealul Negru, şoseaua Piteşti-Râmnicu-Vâlcea fiind una dintre cele mai circulate şi mai periculoase din ţară.

DN 73C, asfaltat temeinic ultima dată pe vremea lui Ceauşescu

Partea proastă e că şoseaua Curtea de Argeş-Râmnicu-Vâlcea (DN 73C intră pe acest traseu la Blidaru, aproape de Râmnicu-Vâlcea) e într-o stare catastrofală. Acest drum a fost asfaltat temeinic ultima dată în anul 1986, acum aproape patru decenii.

Între timp, carosabilul s-a degradat accelerat. Azi e la limita practicabilului. Starea sa nu permite, în niciun caz, preluarea traficului care va veni de pe autostradă.

Niciodată din 1986 încoace, DN 73C nu a mai fost reabilitat. Doar cârpeli clasice, care să ţină doar de la o vară la alta.

Continuarea, în Argesulonline.ro

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Argesulonline.ro)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei” | Gazeta de Stâlpeni

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei”,...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...