Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

Data:

Studiile premierului Ciolacu, așa cum sunt trecute în CV-ul oficial, ridică mai multe semne de întrebare privind competențele profesionale ale acestuia. De-a lungul carierei sale politice, liderul PSD a încercat să ocupe și funcții publice tipice oricărui politician, dar să își și completeze studiile universitare în același timp.


Sidonia Bogdan, Răzvan Chiruță


Marcel Ciolacu a terminat liceul în 1986, dar pentru că a picat la facultate, potrivit propriei declarații, a fost luat în armată. A făcut stagiul militar până în 1988, apoi s-a angajat la Întreprinderea Electronică Industrială din București, potrivit CV-ului oficial.

Citește și: Unde a făcut armata premierul Ciolacu. Trecut în rezervă cu gradul de caporal

A început facultatea la 24 de ani, în 1991, la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, care la acea vreme nu era acreditată. Licența a luat-o mult mai târziu, în 2004.

Studii postuniversitare, în timp ce era prefect

Tot în 2004, actualul premier susține că a urmat „Studii postuniversitare de specialitate”, în domeniul „Economia dezvoltării locale, managementul relaţiilor publice locale, drept administrativ, finanţe publice”, la aceeași Universitate Ecologică București. În același timp, era prefect la Buzău.

Au urmat alți 4 ani de pauză în sfera educațională, după care a absolvit alte cursuri post-universitare la Colegiul Național de Apărare București, o instituție frecventată de majoritatea politicienilor din PSD și PNL. În același timp, era viceprimar la Buzău.

Studiile premierului Ciolacu, de la distanță, cu frecvență redusă

Tot în timp ce era viceprimar la 200 de kilometri de București, Marcel Ciolacu susține că a urmat și un master, la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA).

PRESShub a solicitat SNSPA să comunice care a fost exact specializarea urmată de actualul premier, titlul lucrării de disertație cu care a absolvit masterul, coordonatorul lucrării și ce notă a obținut.

În afară de nota obținută, celelalte informații sunt publice și nu se supun reglementărilor GDPR. Cu toate acestea, SNSPA a răspuns doar care a fost programul de master urmat de premier.

„Domnul Marcel Ciolacu a urmat și a absolvit, în perioada 2010-2012, programul de studii universitare masterat Managementul sectorului public (ID), în domeniul Științe administrative, și a susținut examenul de disertație în sesiunea iulie 2012”, este răspunsul oferit PRESShub de către SNSPA.

Așadar, premierul a făcut masterul de la distanță, cursuri cu frecvență redusă, în perioada în care era viceprimar la Buzău.

Sursele PRESShub susțin că o explicație pentru care universitatea a evitat să facă public numele coordonatorului lucrării lui Marcel Ciolacu și tema acesteia este că, cel mai probabil, în anii 2010-2012, două profesoare se ocupau de toți politicienii care se înscriau la SNSPA.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

Exmatriculat de la doctorat

Marcel Ciolacu a fost exmatriculat în 2019 de la studiile doctorale ale Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), instituție subordonată Serviciului Român de Informații (SRI).

„Nu a finalizat studiile universitare de doctorat întrucât nu a depus cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019 – 2020”, a menționat Academia SRI, într-un răspuns pentru G4 Media.

Doctoratul actualului premier ar fi trebuit să aibă ca temă „„Etica în intelligence”.

„M-au exmatriculat pentru că nu am continuat. Ține de deciziile mele, doar n-am furat, n-am dat la nimeni în cap”, s-a justificat la acel moment Marcel Ciolacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. NE-rușinarea unor derbedei.
    Dar cum este posibil ca niște instituții să aibă față de presă atitudini NE-rușinate? Tovărășeii de la SNSPA sunt în cârdășie cu derbedeii din politică?
    Nu ne mai facem bine, tovarăși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Klaus Iohannis se află într-o vizită de lucru la...

Restricții de trafic pe autostrăzile A1 și A10. Circulație îngreunată pe DN 22A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...