Averea prefectului de Galați nu încape în 37 de pagini: peste 130 de terenuri, sute de mii de lei din arendă și casă de vacanță

Data:

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu stau bine la capitolul avere, cel puţin potrivit celor mai recente declaraţii în acest sens. De la multe terenuri agricole, la numeroase conturi bancare, mai-marii Prefecturii Galaţi demonstrează că nu neapărat salariul a fost motivaţia de a ocupa actualele funcţii.

Cea mai nouă declarație de avere a prefectului gălățean Claudiu-Sorin Gavril conține 37 de pagini, din care 32 sunt ocupate cu peste 130 de terenuri agricole.

Este vorba despre 20 de suprafețe achiziționate în comuna Munteni, alte zece în Negrilești, iar grosul, peste 100, se află în comuna Corod, acolo unde funcționează și compania agricolă a familiei Gavril, una cu o vechime de peste 30 de ani.

Citește și Demisia lui Hellvig, începutul sfârșitului puterii lui Iohannis

„De mai bine de 15 ani am început să cumpărăm terenuri agricole. Am cumpărat și cu 2.000 de lei hectarul, cât era pe atunci”, ne-a explicat, recent, prefectul Claudiu-Sorin Gavril.

Suprafețele nu sunt, însă, mari, cea mai consistentă „parcelă” fiind una de 14,8 hectare și, în general, se situează între 1 și 3 hectare, în medie, după cum am putut constata din aceeași declarație de avere.

În plus, fostul candidat la Primăria municipiului Tecuci a menționat venituri consistente din activitatea agricolă, realizate în anul 2022. Este vorba despre 278.053 lei din arendă și 423.000 de lei din dividende.

Împreună cu soția, Claudiu Gavril deține o casă de locuit și un apartament, ambele în Tecuci, precum și o casă de vacanță în județul Neamț.

La rândul său, subprefectul Ciprian Manea, „transferat” din domeniul bancar, are o „apetență” pentru conturi, nu mai puțin de 23 la număr. Printre acestea, se numără și câteva la compania Revolut, inclusiv pe numele soției și fiicelor sale, cu sume modice în drepturilor soldurilor „la zi”, dar și altele mai consistente, la fonduri de investiţii (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare), după cum a menționat actualul subprefect.

Printre acestea, am identificat unul la BRD Asset Management SAI, cu o valoare actuală de 157.110,33 lei.

Familia Manea mai deține patru apartamente, dintre care trei la Tecuci și unul în Galați, iar Ciprian Manea a realizat, în anul 2022, la Instituția Prefectului, venituri de circa 99.000 de lei, la care se adaugă în jur de 22.000 de lei, de la BRD Groupe Societe Generale.

Mai multe despre averile șefilor din Prefectura Galați, în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
4 COMENTARII
  1. Rușinoasă existenta.Toti, peste noapte, devin bogați, toți au familii deștepte care ocupa posturi și afaceri cheie, DAR FARA RESPECTUL CELORLALTI, CINSTITI SI ONESTI. CEI CARE AR TREBUI SA II VERIFICE DORM .

  2. Eu as vrea sa fie informatie publica toti patronii restaurantelor si barurilor . vad ca e ceva normal sa se ascunda si eu personal as vrea sa stiu cui dau bani.au aparut o gramada de maimutoi patroni de afaceri care sincer nu le as da nici un leu pe strada

  3. Dar de primaru Alexandru Cornel din Ileana Calarasi, vesnic în functie, nu se intereseaza nimeni?
    In declaratia de avere, e sarac lipit, dar umbla vorba ca are apartamente, terenuri (pe care le lucreaza cu prietenii de la firmele mari).
    Macar prefectul de Galați si-a trecut terenurile in declaratia de avere, dar primarul Ilenei pe numele cui le-a trecut ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related