Avocatul lui Cătălin Cherecheș îi transmite primarului să se predea

Data:

spot_img

Avocatul lui Cătălin Cherecheș, orădeanul Răzvan Doseanu, a declarat sâmbătă, în cadrul unor intervenții în direct la Digi24 și Antena 3 CNN, că fuga din țară a clientului său nu ajută apărarea pe care o gândise și căile de atac extraordinare pe care le-a introdus deja sau pe care urma să le introducă. Astfel, Doseanu l-a sfătuit pe primarul fugar să se predea.

El a dezvăluit că a vorbit cu edilul municipiului Baia Mare cu o zi înainte ca acesta să primească sentința de condamnare la 5 ani de închisoare cu executare, iar Cherecheș i-a spus că va respecta hotărârea judecătorilor.

„Din perspectiva apărării nu ne ajută cu nimic că el nu va fi prezent. Am în vedere o contestație în anulare privind nelegala compunere a completului de judecată, cu privire la una dintre judecătoare. Nu am fost informat de planurile lui Cătălin Cherecheș. Nu am vorbit de joi. Am luat în calcul că a doua zi se pronunță o hotărâre judecătorească, dacă urma să se ia o soluție de achitare care ar fi fost cea corectă, sau dacă urma varianta unei hotărâri de condamnare. El mi-a spus că e pregătit pentru oricare dintre variante, și că va respecta hotărârea judecătorească. Noi am discutat că indiferent de soluție ar fi respectată. Nu a dat niciun semn că ar putea fugi”, a afirmat Răzvan Doseanu la Digi24.

Citește și: Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude

Întrebat ce l-ar sfătui, el a răspuns că îi recomandă să se predea. „Nu pot decide pentru el. Sunt alegerile lui. Cu siguranță situația lui juridică nu se îmbunătățește în niciun caz. Magistraților care vor decide pe căile extraordinare de atac, cât de ușor le e să aplice legea știind că persoana vizată nu mai e de găsit”, a adăugat avocatul lui Cherecheș.

Într-o intervenție la Antena 3 CNN acesta a reiterat: „Sfatul meu ca avocat sigur că e să se predea pentru că, în mod cert, plecarea dumnealui nu ne ajută din perspectiva procedurilor judiciare (…)”.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: A fugit alesul poporului. Ca să nu fie votat din nou

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Cătălin Cherecheș / Facebook)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...