Sud Estul României, paralizat de viscol – drumuri închise, trenuri anulate, Cod Roșu de viscol în 6 județe

Data:

Sud estul României, paralizat de viscol – drumuri închise, trenuri anulate, cod roșu de viscol în 6 județe. Viscolul și ninsorile anunțate încă de acum trei zile au lovit azi noapte în Sud Estul României, autoritățile închizând drumuri, anulând trenuri și emițând un Cod Roșu de viscol pentru șase județe.

Constanța – toate drumurile județe, închise

Un mesaj RO-Alert de vijelie a fost emis în Constanța, în primele ore ale zilei de duminică. Mesajul de alertă extremă anunța vânt de peste 100 km/oră. Copacii au fost smulși, apa a fost oprită în mai multe cartiere și zeci de apeluri au fost înregistrate la 112.

În Constanța și alte cinci județe din jur este cod roșu de furtună valabil până la ora 10:00. Toate drumurile județene din Constanța sunt închise duminică dimineață.

Citește și: Care sunt drumurile închise din cauza viscolului / Autocar cu ucraineni răsturnat

Totodată, din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil și a gradului redus de vizibilitate, următoarele sectoare de drumuri din Tulcea sunt închise circulației publice:

  • DN 22A – Ciucurova-Topolog, DN 22D – Horia-Popasul Cerbului,
  • DN 22D – Ciucurova-Două Cantoane,
  • DN 22 – Baia -limită județul Constanța,
  • DN 22D – Măcin-Cerna-Horia,
  • DJ 222 – Tulcea-Agighiol.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a anunțat restricții și pe drumurile Borcea – Gura Ialomitei, Măcin – Horia, Răzvani – Chiciu, Cuza Voda – Mănăstirea, Drajna – Călărași.

Podul de la Brăila, închis circulației

POdul peste Dunăre de la Brăila a fost închis circulației. De asemenea, mai multe drumuri naționale și județene au fost și ele închise din cauza viscolului.

Citește și Avocatul lui Cătălin Cherecheș îi transmite primarului să se predea

CFR a anunțat sâmbătă că 21 trenuri vor fi anulate din cauza vremii:

  • IR 1580, IR 1882, IR 1586, IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord;
  • IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa; R 8004/8007 în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor şi retur;
  • R 8122 Slobozia Veche – Bucureşti Nord se anulează pe distanţa Slobozia Veche – Urziceni;
  • R 8153 Urziceni – Slobozia Veche; R 8154 Slobozia Veche – Urziceni;
  • R 8201/8205 Buzău – Feteşti – Constanţa; R 8208/8204 Constanţa – Feteşti – Buzău;
  • R 8206/8202 Constanţa – Feteşti – Buzău; R 8203/8207 Buzău – Feteşti – Constanţa.

„Măsura are drept scop adaptarea circulaţiei trenurilor la noile condiţii, în fapt circulaţia garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulaţie.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, a transmis CFR Călători.

Localități fără curent în Vrancea

Vântul în rafale și precipitațiile abundente pun probleme nu numai pe drumurile din județ. Și sistemul de alimentare cu energie electrică înregistrează probleme, astfel că mai mulți vrânceni au rămas fără energie electrică, în această dimineață.

Potrivit datelor Societății de Distribuție a Energiei Electrice, sunt mai multe sate din Vrancea unde a fost întreruptă alimentarea cu electricitate. Este vorba de sate din comunele Tănăsoaia, Dumitrești, Vintileasca, Vânători, Răstoaca, Milcovul, Tâmboești, Slobozia Bradului, Poiana Cristei.

De asemenea, și focșănenii din Cartierul Mândrești au de suferit din cauza lipsei electricității, titrează Vrancea24.

Cod roșu de viscol în 6 județe din Sud Est

Vântul puternic a determinat meteorologii să emită o avertizare nowcasting cod roșu în 6 județe din sud-estul țării. Codul roșu de viscol puternic și precipitații abundente (ploi, lapoviță și ninsoare) este valabil în zeci de localități din județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Meteorologii spun că în aceste zone vântul bate în rafale de peste 95 – 100 km/h, zăpada este viscolită și vizibilitatea redusă spre zero, cel puțin până a ora 10:00.

La rândul lor, drumarii sunt pe teren și intervin cu utilajele de deszăpezire acolo unde ninge mai mult. „Drumarii intervin preventiv cu peste 100 de utilaje în județele Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Circulați prudent, plecați la drum doar dacă este neapărat necesar și dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Informați-vă în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”, au anunțat reprezentanții DRDR Buzău.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.”, au transmis polițiștii rutieri.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...