Bani publici risipiți și legi ignorate în comuna argeșeană Stâlpeni

Data:

Acțiunile administrației din comuna Stâlpeni au arătat, nu doar recent, un dispreț flagrant față de legi și față de bunul simț, ignorând opinia publică și folosind banii contribuabililor în mod iresponsabil.

Un exemplu clar este cazul instalației de clorinare a apei, clasificată eronat ca fiind obiect de inventar. Ignorând complet legislația în vigoare, autoritățile văd altfel lucrurile, deși achiziționarea acesteia este o prioritate pentru locuitorii comunei. Invocată în ședința de consiliu local, Ordonanța de Urgență 34/12.05.2023 este clară, fiind interzisă achiziționarea bunurilor de inventar, nu și instalațiile care se încadrează ca mijloace fixe. Cu toate acestea, administrația locală a ales să ignore total această prevedere legală, ceea ce poate duce la oprirea apei la Stâlpeni.

Citește și: Fostul președinte al CSM a câștigat, într-un singur termen, dreptul de a conduce după ce i-a fost suspendat permisul

Continuând șirul deciziilor/dorințelor personale, se încearcă o altă încălcare a legii prin propunerea de achiziționare a unui autovehicul electric pentru primărie. O acțiune care, de această dată, contravine Ordonanței de Urgență menționate. Este inadmisibil ca administrația să continue să acționeze în afara legii, ignorând cu nonșalantă regulile impuse de către autoritățile competente.

Art. III a) din OUG 34/12 mai 2023 interzice clar achiziția de autoturisme de către autoritățile locale, interdicție prelungită în 2024 de OUG 115/ 14 decembrie 2023, art. XVI. „Prevederile art. III din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător și în anul 2024.”

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Firma de peleți AMECO cere despăgubiri de milioane de euro de la Agent Green

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria comunei Stâlpen)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...