Barna: Am înţeles mesajul premierului şi am depus moţiunea de cenzură

Data:

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat, vineri seară, că a fost depusă moţiunea de cenzură, după ce în cadrul negocierilor din coaliţie nu s-a ajuns la un acord pentru a continua colaborarea.

„Cei de la PNL au spus că rămân alături de premierul Florin Cîţu. Noi am transmis că acesta nu mai are încrederea, urmare şi a votului Comitetului Politic – peste aproape 400 de lideri din USR PLUS au confirmat lucrul acesta.

Pe cale de consecinţă, în aceste clipe tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, calea parlamentară prin care sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier şi coaliţia să poată să meargă mai departe”, a declarat Dan Barna.

Potrivit acestuia, în momentul în care PNL va propune un nou premier, coaliţia va putea să continue.

Acesta a mai spus că la începutul săptămânii viitoare, miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisia și-n cazul în care moţiunea nu va trece, USR PLUS va rămâne în opoziţie.

„E foarte important ca în politica din România să vină şi acest mod de a face politică, pe respectarea cuvântului, pe respectarea programului de guvernare. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, am acordat mai multe şanse premierului Cîţu.

De fiecare dată a eşuat în a-şi respecta cuvântul pe care ni l-a dat şi la care s-a angajat. Din această cauză am ajuns în situaţia în care ne aflăm astăzi, să fie nevoiţi să depunem această moţiune de cenzură”, a adăugat liderul USRPLUS.

În acest context, Barna a mai spus că în cadrul discuţiilor de la Palatul Victoria, reprezentanţii USR PLUS au dezaprobat aprobarea OUG privind Programul „Anghel Saligny”.

Potrivit acestuia, actul normativ a fost adoptat într-o manieră „ostilă”, fără amendamentele USR PLUS.

„Noi am spus că adoptarea unui subiect atât de important, cum este PNDL, împotriva voinţei şi a acordului şi a unei soluţii discutate în coaliţie, adoptarea lui – am spune noi, chiar ostil, cu câteva minute înainte de şedinţa coaliţiei – arată un dezinteres total al premierului Florin Cîţu faţă de continuarea acestei structuri a coaliţiei, lucru confirmat, de altfel, şi de demiterea ministrului Stelian Ion, fără niciun temei real. Din acest motiv, am înţeles mesajul premierului: nu mai dorea continuarea şi atunci am depus moţiunea de cenzură”, a conchis Dan Barna.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...