Baywatch pentru toți românii

Data:

Geniul comediei Bill Maher ne explică, în numărul său de standup despre starea de adult din 2022 că s-ar fi culcat și cu o nazistă când era tânăr. Lipsa educației sexuale se reflectă în mentalul masculin mioritic, indiferent de vârstă.

Masculul român, merită așa cum bine observa formația vocal instrumentală Body and Soul, „superfemei”, „care ne bagă în boală” „blonde, brune sau roșcate” „aproape dezbrăcate” adică „peste tot numai plăcere” ca să „te transformi din normal în obsedat”.


Domnul respectiv este o reflectare a gândirii cu care masculii sunt îmbuibați de mici la noi în țărișoara în care educația sexuală ar strica inocență băiețeilor care se gândesc numai la cele sfinte până la căsătorie. Lipsa unei educații sexuale afectează inclusiv pe domnul respectiv, care dincolo de calitatea de idol al milioanelor de fani, ne arată că nu înțelege cum trebuie privite femeile în general.

Chiar dacă societatea în care trăim ne încurajează să privim femeia ca pe o păpușă gonflabilă și să ne dorim doar femei bine lucrate în Photoshop, realitatea ne arată că astfel de idei ne fac rău tuturor. Chiar dacă te simți un mic Dumnezeu la tine pe canalul de influencer nu toate opiniile tale trebuie să fie cunoscute de public. Și nu ai dreptul ca lumea să se dea la o parte din calea ta ca Marea Roșie în fața lui Moise.

Citește și: Afacerea „consultanță pentru PNRR”. 74 de milioane de lei cheltuite până acum 

Dincolo de opinia comună a masculilor că femeia „mișto” la care salivează ceilalți te face mascul adevărat, e cazul să explicăm viitorilor influenceri și bărbați că o astfel de abordare îi va obseda toată viață și le va distruge relații reușite cu femei normale care nu arată ca Pamela Anderson. Lipsa de educație provoacă astfel de incidente și gloria inerentă statutului de semizeu derivat din statutul de influencer de succes.

Nu sperăm într-o căință activă a domnului respectiv sau a altora ca dânsul. Ce ne dorim este ca alți bărbați să înțeleagă că nu e problema lor cum arată alte femei pe plajă și că nimeni nu arde de nerăbdare să o audă. Fiecare dintre noi are păreri pe care trebuie să le țină pentru el și care nu contribuie la o dezbatere de interes general pentru societate. 

Înțelegem nevoia de circ și de rating a televiziunilor și nevoile unui influencer de a crea știri despre el. Dar discuția despre defectele femeilor pe plajă este la același nivel ca profunda dezbatere la o televiziune despre fizicul premierului Emil Boc, filmat în timp ce ieșea dezbrăcat de la duș la o sala de sport.

Citește și: Magistrații acuză: Proiectele legilor justiției mențin aproape toate modificările nocive

Problema reală pe care România needucată refuză să o rezolve este cum privim femeile și cum învățăm băiețeii să se uite la ele. Și revenim la educația pe care strada, fimul porno și masculii libidinoși o fac tinerilor, în loc să ne asumăm noi ca societate idei corecte și decente pe care să le transmitem tinerei generații.

Una ar fi să privești orice ființa umană și să încerci să vezi ce este frumos în ea, să descurajezi suferința tinerelor fete de a trăi sub spaima că nu vor arăta ca Pamela Anderson și obsesia băieților de a face pasiuni bolnave pentru femei perfecte.

Alta ar fi să învățăm că societatea de consum ne vinde idei proaste de relaționare cum ar fi să credem că o relație de prietenie dintre un băiat servil și o fată populară va deveni o poveste de dragoste, că sexul neprotejat, fără sentimente, cu cât mai mulți parteneri reprezintă o soluție de succes pentru întemeierea unei familii frumoase sau că o femeie va ajunge să placă un bărbat doar în baza unor trucuri de agățat, fără ca bărbatul respectiv să aibă substanță ca om sau personalitate proprie. 

Important e să oferim alegeri și să explicăm la școală care este realitatea în care trăim.

Citește și: CSM-ul românesc se afundă în iliberalism, în timp ce Italia își corectează modelul care a influențat UE

Noi, cei normali, interesați să trăim într-un Vest în care nu toți putem fi fără consecințe misogini ca Donnie Goldilocks, vrem să avem informația corectă, de la specialiști, în România educată. Și să știm ce idei să transmitem copiilor noștri, care pot ajunge și ei la fel de derutați ca influencerul de succes respectiv.

Fără ca ideile noastre să producă adolescente anorexice, femei care să moară pe masa de operație pentru a avea corpul perfect sau agresarea verbală cu replici demne de frustrați sexuali a femeilor care nu arată exact ca Pamela Anderson.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...