Berlinul vrea să stopeze influenţa Chinei în universităţi

Data:

Guvernul de la Berlin solicită „limite clare” pentru influenţa exercitată de China în universităţie germane prin Institutele Confucius. Dar solicitarea nu are ecou.

A reacţionat partea chineză la afirmaţia ministrei federale a Educaţiei, Bettina Stark-Watzinger? „Nu”, răspunde monosilabic Ministerul pe care ea îl conduce, la solicitarea DW.

Şi asta în contextul în care politiciana liberală a avertizat clar că Beijingul exercită influenţă în universtităţile germane prin aşa-numite institute Confucius. Această „influenţă directă” trebuie „clar limitată”, a solicitat Stark-Watzinger într-un interviu publicat de ziarul „Handelsblatt”.

Citește și: Aktual24 – Ce omagii îi aducea lui Godei consiliera Gabrielei Firea: „Ai o inimă bună, sunt sigură că îți vei trăi visul. Ambiție, voință de autodepășire, curaj”

Institutele Confucius folosesc spaţii ale universităţilor germane, preiau şi extind oferta de învăţare a limbii chineze (mandarin), organizează prelegeri, oferte culturale sau excursii pentru cursanţi. Costurile institutelor sunt acoperite de China, prin organizaţia culturală de politică externă Hanban, şi de institutele sau universităţile din ţara-gazdă, în cazul Germaniei şi prin subvenţii oferite de landurile federale.

Continuarea, în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...

Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.

Aktual24 | Nigerul în mâinile Rusiei. Româncă, angajată a UE: „Avem 6 luni să evacuăm”

Nigerul în mâinile Rusiei, iar luni junta a renunțat...