Bihor vrea bani europeni pentru o firmă care s-o ajute să acceseze bani europeni

Data:

Pentru a finanța a doua etapă de realizare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, estimată la câteva zeci de milioane de euro, Consiliul Județean Bihor vrea să angajeze o firmă de consultanță care să-i facă proiectul și care, la fel cum s-a întâmplat în prima etapă, să fie plătită tot cu bani europeni.

Toți cei 27 de aleși ai bihorenilor prezenți la reuniunea de vineri a „parlamentului” bihorean au votat în unanimitate, la propunerea conducerii executive, un proiect pentru „Aprobarea depunerii, a valorii proiectului și a cheltuielilor legate de proiect pentru proiectul Asistență tehnică pentru pregătirea portofoliului de proiecte aferent investițiilor destinate Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bihor”.

Dincolo de jargonul birocratic, este vorba despre „intenția conducerii CJ Bihor de a selecta, prin licitație, o firmă de consultanță care să întocmească întreaga documentație pentru toate investițiile prevăzute în Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor”, a explicat BIHOREANULUI vicepreședintele Mircea Mălan.

Concret, cu o sumă de maximum 8,213 milioane lei, cea mai mare parte obținută din fonduri europene (contribuția CJ Bihor urmând să fie de 164.270 lei cu TVA inclusă), administrația va contracta o firmă care să elaboreze un proiect pentru „accesarea de fonduri nerambursabile din Programul Operațional Infrastructură Mare” în vederea completării actualului SMID, realizat și el tot cu fonduri UE după ce, în vremea când județul era condus de Cornel Popa, CJ Bihor plătise în acest scop o firmă tot cu fonduri europene.

Continuarea în BIHOREANUL.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...