Bistrița nu (mai) crede în basme!

Data:

Ioan Oltean, alias „Nelu Mexicanul”, alias „Crocodilul”, a fost albit la Nufărul (Spălătoria de probe a PSD/CCR/Parlamentul României). Acum scoate iar nasul afară, cică să se reabiliteze, la sfatul lui Emil Boc, singurul pedelist care a crezut în nevinovația lui.

„Crocodilul” nu a fost un politician prost, tocmai că a știut foarte bine să se ferească de DNA. Dovadă că toți cei de lângă el au „căzut” unul câte unul: Nelu Ioan Botiș – ministrul Muncii, Silviu Bian – șef ANOFM, Crinuța Dumitrean – ANRP, Ioan Andreica – secretar de stat la ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Dorina Danielescu – ANRP, la care se mai adaugă multe alte numiri în instituțiile locale și județene din Transilvania etc.

Acești iluștri au fost propuși de Ioan Oltean pe funcții și validați de Emil Boc. Dacă Oltean deschide gura în fața procurorilor sau a presei, Emil Boc dispare din PNL. Iată motivul real al susținerii lui Oltean de către Emil Boc. De fapt e o înțelegere nescrisă, e o „lege a omertei”, prin care fiecare își garantează celuilalt că nu va vorbi. Mesajul din conferința de presă de ieri de la Bistrița este pentru Emil Boc, să stea liniștit, dar și pentru restul, care nu au crezut în Oltean, să își facă griji. Un mesaj transmis foarte clar este și cel pentru cei aflați în dosarele lui Oltean ca și complici: aveți grijă că fapta nu există, nu faceți alte declarații!

Este știut faptul că părțile într-un dosar nu au voie să comunice între ele, pentru a nu zădărnici ancheta. Un avertisment care, cumva, îi liniștește și îi asigură de faptul că Oltean e pe cai mari. Un mesaj codat, preluat ad literam de toată presa locală și națională, care acum a ajuns la toți cei care trebuie să știe, fără ca Oltean să îi anunțe personal pe fiecare și să se expună unor riscuri.

În urma conferinței de presă de ieri, „acoliții” lui Oltean știu foarte bine că pot să tacă în continuare și să spere la o soluție similară în dosarele în care sunt anchetați. Cel mai greu dosar e cel cu mafia ANRP, în care mai așteaptă sentințe Crinuța Dumitrean și Mihai Rotaru, ambii conectați direct la speța Ioan Oltean. Restul declarațiilor au fost doar de umplutură și au venit numai să mascheze acest avertisment pentru complici.

Dacă vreți să (re)vedeți efectele numirilor cu cântec făcute de Ioan Oltean și Emil Boc, citiți ancheta Recorder, din martie 2021, despre Apele Române, să vedeți că încă au repercusiuni grave. Numirea unui director ABA pe jumătate din Transilvania, în schimbul unor „ciuperci”, cum se poate traduce? Pentru cei care nu îl cunosc pe Ioan Oltean, le propun să studieze cele 13 volume de dosare penale clasate cu fapta nu există! Eu nu cred în basme!

Citește articolul complet în Năsăudeanul

spot_imgspot_img
spot_img
Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related