Profesorul din Botoșani acuzat de abuz sexual asupra minorilor a demisionat

Data:

Profesorul din Ştefăneşti acuzat de corupere sexuală a minorilor şi-a dat demisia. După ce, în mai multe rânduri, a depus ba cerere de concediu fără plată, ba cerere să revină la catedră, cadrul didactic din Liceul Ştefăneşti şi-a înaintat demisia conducerii unităţii. Comitetul director a luat act de aceasta şi a informat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

„Putem confirma că domnul profesor şi-a depus demisia în cursul lunii februarie. Nu a invocat vreun motiv anume”, a precizat inspectorul școlar general, Bogdan Gheorghe Suruciuc.

În luna august anul trecut, profesorul de la Liceul Ştefăneşti a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor. Cazul a fost relatat în mai multe rânduri în paginile „Monitorului de Botoșani”. A fost prezentată inclusiv o înregistrare care a ajuns şi pe mâna anchetatorilor, dar şi mai multe mesaje ale profesorului.

După ce au derulat o anchetă timp de câteva luni, poliţiştii au comandat şi o percheziţie informatică în calculatoarele profesorului acuzat, însă dovezile strânse nu ar fi fost concludente. După exact şase luni de la mediatizarea cazului, procurorul care a instrumentat dosarul a decis însă trimiterea în judecată.

Citește și Botoșani: Câinii care au sfâşiat copilul de zece ani aparţin unui director de instituţie publică

„Cum poliția nu ştie nimic, nu poate afla?”

La un moment dat, mama copilului a ajuns la disperare, după ce zvonurile clasării au circulat prin comunitate. Aceasta spune că băiatul ei, şi aşa traumatizat, a avut un şoc când a auzit aceste lucruri. „Când auzi că se vorbeşte despre clasarea dosarului, când copilul meu încă merge la consiliere psihologică şi este traumatizat, nu ai cum să nu te gândeşti la o muşamalizare a cazului.

Mai rău decât mi-a fost când fiul meu îmi spunea că se va sinucide dacă nu se face dreptate, nu are ce să fie. Şi psihologii mi-au confirmat aceste gânduri. Mă simt foarte revoltată. Cum aşa minune, atâția copii au auzit astfel de lucruri despre profesor, dar poliția nu ştie nimic, nu poate afla?”, s-a întrebat mama copilului.

Continuarea, în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...