Bursa de pește de la Tulcea, proiect pe fonduri europene eșuat

Data:

Inaugurată cu fast în 2019, Bursa de pește de la Tulcea este nefuncțională și în ziua de azi. A fost construită cu bani din bugetul României, dar și cu fonduri europene, și a costat peste 5 milioane de euro.

Comisia Europeană a oprit, recent, suma de 3,5 milioane de euro din fondul pentru Pescuit și Acvacultură, care revenea acestui proiect, au declarat, pentru Europa Fm, surse din ministerul Agriculturii. Oficialii insistă însă că nu statul este de vină – mai precis, că asociațiile de pescari din Delta Dunării ar fi trebuit să administreze Bursa.

Proiectul Bursei de pește de la Tulcea a fost realizat în baza unui acord între Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, care deține resursa piscicolă din Deltă, Consiliul Județean Tulcea și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) din Ministerul Agriculturii.

„Bursa de pește a fost investiția ANPA și sub patronatul ANPA trebuie să funcționeze. Ea a fost o idee în așa fel încât peștele, absolut toate speciile, de indiferent ce calitate să fie comasate și prețul să se negocieze unitar. Dar nu aș ști să vă spun din ce motiv nu a ajuns la țintele scontate” ne-a declarat directorul executiv al Rezervației Delta Dunării, Viorica Bâscă, citată de Europa FM.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe