Bursa de pește de la Tulcea, proiect pe fonduri europene eșuat

Data:

Inaugurată cu fast în 2019, Bursa de pește de la Tulcea este nefuncțională și în ziua de azi. A fost construită cu bani din bugetul României, dar și cu fonduri europene, și a costat peste 5 milioane de euro.

Comisia Europeană a oprit, recent, suma de 3,5 milioane de euro din fondul pentru Pescuit și Acvacultură, care revenea acestui proiect, au declarat, pentru Europa Fm, surse din ministerul Agriculturii. Oficialii insistă însă că nu statul este de vină – mai precis, că asociațiile de pescari din Delta Dunării ar fi trebuit să administreze Bursa.

Proiectul Bursei de pește de la Tulcea a fost realizat în baza unui acord între Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, care deține resursa piscicolă din Deltă, Consiliul Județean Tulcea și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) din Ministerul Agriculturii.

„Bursa de pește a fost investiția ANPA și sub patronatul ANPA trebuie să funcționeze. Ea a fost o idee în așa fel încât peștele, absolut toate speciile, de indiferent ce calitate să fie comasate și prețul să se negocieze unitar. Dar nu aș ști să vă spun din ce motiv nu a ajuns la țintele scontate” ne-a declarat directorul executiv al Rezervației Delta Dunării, Viorica Bâscă, citată de Europa FM.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related