Campion la traseism. Politicianul din Iași care a schimbat de 7 ori partidul

Data:

Campion la traseism. Cine nu a auzit de Tudor Ciuhodaru, politicianul care a făcut carieră cu stetoscopul sau medicul care a consultat – la propriu – aproape toate partidele politice?

Băcăuan de origine, s-a stabilit în Iaşi după absolvirea UMF în 1993, cu prima specializare medicina de urgenţă (1997). Astăzi, potrivit declaraţiilor sale, este medic în cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

Ironia face ca directorul acestui spital să fie nominalizat de PSD Iaşi pentru europarlamentarele din 9 iunie, în vreme ce pentru eurodeputatul Tudor Ciuhodaru nu a mai rămas loc nici pentru primărie. Aşa că, la o lună după ce a împlinit vârsta de 55 de ani, a deschis un nou capitol în epopeea sa politică: de câteva zile e în Alianţa pentru Unirea Românilor.

Citește și: Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Campion la traseism. A venit odată cu criza economică

Începutul epopeii datează din 2008, când a câştigat alegerile pentru Senat în Colegiul uninominal Copou pentru PSD, aliat pe vremea aceea cu PC-ul lui Dan Voiculescu.

În ianuarie 2010 părăseşte PSD, devine independent, apoi cochetează o lună şi jumătate cu UNPR (1 Mai – 15 iunie) până e dat afară pentru că a votat la o moţiune de cenzură altfel decât a decis generalul şef Gabriel Oprea.

Citește și: Viitorul va fi online sau nu va fi deloc

La începutul lui 2011 se înscrie în Partidul Conservator. „Formaţiunea mea este de urgenţă, iar acest lucru probabil mă face să văd şi urgenţa din politică. Este momentul ca România să aibă un proiect de ţară şi să venim cu soluţii”, declara el atunci.

Nouă luni mai târziu este dat afară şi de aici, tot pentru că a votat altfel decât au decis şefii: „A acţionat în ultimul timp împotriva Partidului Conservator şi a Uniunii Social Liberale”, potrivit unui comunicat al PC de la acea vreme. S-a întâmplat pe 29 septembrie.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...