Cancelarul german susține că soldații britanici îi sprijină la sol pe cei ucraineni | Aktual24

Data:

Cancelarul german susține că soldații britanici îi sprijină la sol pe cei ucraineni, declarație ce a stârnit furia la Londra.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu va livra Ucrainei rachete Taurus, echivalentul german al rachetei Storm Shadow, deoarece ar necesita soldați care să asiste la sol.

Olaf Scholz a susținut că, dacă ar urmă exemplul Marii Britanii, Germania ar deveni un „participant la război”.

Comentariile lui Olaf Scholz au fost considerate ca punând în pericol personalul militar și diplomatic britanic de pe teren. Tobias Ellwood, fostul președinte al Comisiei de apărare a Camerei Comunelor, a declarat:

„Acesta este un exces flagrant de informații, lansate în mod deliberat pentru a distrage atenția de la reticența Germaniei de a înarma Ucraina cu propriul sistem de rachete cu rază lungă de acțiune. Acest lucru va fi, fără îndoială, folosit de Rusia”.

Citește și: Regimul de la Tiraspol cere Moscovei mai mulți bani. Anexarea „ar fi o prostie în condițiile actuale”

Cancelarul german susține că Marea Britanie e implicată pe teren în Ucraina. Criticat de parlamentarii opoziției germane

„Declarația cancelarului cu privire la presupusa implicare a Franței și a Marii Britanii în operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune folosite în Ucraina este complet iresponsabilă”, a declarat Norbert Rottgen, un deputat de rang înalt din fostul partid de guvernământ al Angelei Merkel, CDU, citat de cotidianul britanic The Telegraph.

Se știe că Marea Britanie furnizează informații despre țintele rusești, dar nu este clar ce nivel de sprijin este acordat trupelor ucrainene care trag cu rachetele sale la sol. Marți, guvernul britanic a anunțat că are un „număr mic” de soldați desfășurați în interiorul Ucrainei, precizând doar că unii sunt implicați în antrenamente medicale.

Citește și: A cui e Mănăstirea Dobrovăţ, ultima ctitorie a lui Ştefan cel Mare? Tribunalul Iaşi a dat sentinţa definitivă

Speculațiile lui Olaf Scholz cu privire la rolul jucat de trupele britanice în Ucraina au sporit îngrijorarea pentru siguranță diplomaților și a altor membri ai personalului staționat în această țară, au declarat surse din domeniul apărării pentru The Telegraph.

De asemenea, a crescut riscul unor potențiale operațiuni de informații rusești de peste m[ri pe teritoriul britanic, au adăugat sursele.

„Folosirea de către Ucraina a Storm Shadow și procesele sale de țintire sunt treaba forțelor armate ale Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra.

Articolul integral, în Aktual 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook / Olaf Scholz

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...