Când doctorii „ajută” 1.500 de femei să moară

Data:

Peste 1.500 de femei mor în fiecare an degeaba. Alte cel puțin 1.500 trec prin terapii extrem de dure, care le traumatizează, sau sunt mutilate pe viață, din cauza unei boli crunte, dar care poate fi prevenită în totalitate.

Este vorba, desigur, de cancerul de col uterin, o maladie provocată de virusul HPV, pentru care există un vaccin sigur, verificat în ani mulți de folosire, cu rezultate extraordinar de bune.

Deși există așadar o cale simplă de prevenire, Incidența cancerului de col uterin în România este una dintre cele mai ridicate din Europa, potrivit Institutului Sânului.

Rata de incidență este de 12,4 cazuri la 100.000 de femei, de aproape trei ori mai mare decât media europeană și de șase ori mai mare decât cea din țările cu venituri ridicate.

Citește și: DNA a stabilit pragul la abuzul în serviciu: 20 de milioane de euro!

De ce mor 1.500 de femei din cauza unui cancer care poate fi prevenit prin vaccin?

Pentru că rata de vaccinare, în România, este infimă.

Și este infimă nu doar pentru că românii, cetățenii fără studii medicale, sunt reticenți sau neinformați, ci și pentru că inclusiv unii medici, chiar doctorițe, se află printre activiștii antivaccin.

Am văzut cu toții această situație paradoxală în pandemia de COVID-19, când unii medici reputați apăreau la televizor să lupte împotriva vaccinării, situație care nu s-a mai întâmplat decât în România și Bulgaria.

De altfel, țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti COVID-19 din UE.

Acum, dacă antivacciniștii din România și Bulgaria, codașe la mai toate capitolele, sunt mai deștepți decât populațiile din țări cu adevărat dezvoltate – și cu sisteme de educație mai bune, dați-mi voie să spun, atunci nu mai este prea mult de discutat.

Dar ce te faci când însăși medicii nu-și înțeleg menirea și nici ce au învățat la facultate? Cum să urmezi șase ani de Medicină, să iei o licență și un drept de liberă practică și să nu ai habar de cele mai elementare noțiuni de funcționare a unui vaccin sigur?

Am asistat cu maximă uimire cum o doctoriță a refuzat să-i recomande unui bărbat să se vaccineze împotriva HPV. Bărbații sunt purtători ai acestui virus, chiar și fără să știe, pentru că pe ei nu-i afectează cu mai nimic, așa că își pot infecta partenerele, fără să își dea măcar seama.

Doar că o dată transmis unei femei, HPV poate avea consecințe grave, de la eliminarea uterului până la moarte.

Cum a motivat doctorița refuzul?

A afirmat că prin orice vaccin intră în organismul nostru alte organisme care ne pot afecta sănătatea. Atât a putut un medic să argumenteze.

Citește și: După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

Din păcate, situația generală este și mai dramatică. În România mor copii de o boală pentru care există, de asemenea, un vaccin eficient, folosite de zeci de ani, inclusiv în perioada comunistă după care mulți sunt azi nostaligici.

În România mor copii de o boală care fusese ținută de control de decenii, rujeola, dar care a revenit pentru că părinții nu mai vor să-și vaccineze copiii, și din cauza unor astfel de medici obtuzi și fără prea multă școală, în ciuda facultății pe care au absolvit-o.

Soluția? Aveți grijă de voi și nu mai ascultați de toți cei care vor să vă facă rău. Există tratamente eficiente, există căi ultra studiate de prevenție.

Nu vă lăsați viața în seama unor impostori, fie ei și cu diplomă de doctor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Alexandra Pavelescu este membru în Consiliul Național

spot_imgspot_img
Alexandra Pavelescu
Alexandra Pavelescu
Alexandra Pavelescu este membru în Consiliul Național REPER și în Biroul Executiv al REPER Youth.
3 COMENTARII
  1. multi ajung medici doar pentru bani si alte avantaje, asa cum multi alti se duc la scoli de drept, de politie, etc., doar pentru ca sunt trimisi-si platiti- de mafii, pentru a-si asigura „oamenii” lor in sistemul juridic, insa in sanatate este ceva si mai grav, multi termina scoala si nu inteleg biologia, daramite medicina ( atat de complicata), insa acoperiti de o diploma, se cred superistetzi si -prin rutina- devin ucigasi in toata regula, greu de prins si dovedit, mai ales cu ajutorul „oamenilor” din sistemul de justitie…Pana la urma totul depinde de cat de ihoros este putregaiul la varful conducerii tarii, de aici porneste tot raul, iat in cazul actual, acest pres-edinte este un criminal psihopat care chiar asta vrea, distrugerea fizica a poporului roman, indiferent de cai…Cu cat sunt mai sofisticate/ subtile si mai ” medicale’, cu atat mai usor de executat si aproape imposibil de gasit un singur responsabil…

  2. Medici și asistente care și-au cumpărat apartamente din șpaga primită de la cei care voiau să obțină pensii pe caz de boală. Dosar uriaș de corupție…in Gorj…__–___indiferent unde, aceasta situatie trebuie reancadrata juridic, trebuie pusa la art. cu ” sabotarea economiei nationale”, pentru ca acordarea de pensii fara justificare, reprezinta sabotaj economic…

  3. Județul din Oltenia unde 170 de nevăzători au permis de conducere.”… Olt… handicap cu indemnizatii…”___–____ori comisia „medicala”, ori cei de la permise de conducere, sunt mafioti ( sau amandoua grupele), acest caz reprezinta cea mai „umana” forma de distrugere a economiei, este un act f. calificat si conspirational de coruptie si furt masiv din banul public, in primul rand indemnizatia respectiva va dura(se va plati) si zeci de ani, si -destul probabil- aceste persoane NU sunt la munca( ii hranesc altii, ca pe milogi, insa -de fapt- este furt din munca altora), iar medicii si/sau politistii spagari, comit ( pe langa infractiunea initiala- fals in acte publice) si pe cea de evaziune fiscala, ei niciodata nu vor declara aceste venituri si -in plus- sunt cei care conduc la
    inflatie, ei isi pot permite cumpara orice produs la orice pret( artificial crescut), care , ulterior, stabilizeaza preturile la nivel inalt, greu de suportat pentru majoritate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alianța PSD-PNL nu s-a rupt, a rămas într-un picior | Revista22

Alianța PSD-PNL nu s-a rupt, a rămas doar într-un...

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...