Cum să-ți alegi produsele de îngrijire pentru tenul tău. Sfaturi de la dermatologi

Data:

Cum să-ți alegi produsele de îngrijire pentru tenul tău. Acneea, petele hiperpigmentare și ridurile sunt doar câteva dintre cele mai comune probleme ce apar.

Prin urmare, alegerea produselor de îngrijire adecvate tenului tău este esențială pentru menținerea sănătății pielii și pentru a obține rezultatele mult dorite.

Iată câteva sfaturi de la dermatologi despre cum să-ți alegi produsele de îngrijire pentru ten

Identifică tipul tău de ten

Fiecare tip de ten are nevoi specifice. Identifică dacă tenul tău este normal, gras, mixt sau uscat și alege produsele de îngrijire în consecință.

Fie că vorbim de geluri sau spume de curățare, seruri de tonifiere sau creme de față, toate variază de la texturi lejere sau intens hidratante, prin urmare este foarte important să cunoști ce tip de ten ai și care sunt produsele cele mai potrivite pentru îngrijirea lui.

Totodată, identifică problemele specifice pe care vrei să le rezolvi, cum ar fi acneea, ridurile, hiperpigmentarea sau uscăciunea, și alege produsele care te pot ajuta să rezolvi aceste probleme.

Alege produse de îngrijire în funcție de vârsta pe care o ai

Pielea trece printr-un proces natural de îmbătrânire, prin urmare nevoile acesteia se schimbă odată cu înaintarea în vârstă.

Astfel, în timp ce produsele anti-aging pe bază de retinol și vitamina C pot fi de mare ajutor pentru persoanele trecute de 40 de ani, produsele de îngrijire hidratante cu SPF și antioxidanți sunt adecvate persoanelor care nu se confruntă cu primele semne ale îmbătrânirii.

În gama de produse Synergy Therm găsești tot ce ai nevoie pentru îngrijirea corectă a tenului tău.

Citește și: Cum să aduci natura în casa ta cu ajutorul buchetelor de flori

Cum să-ți alegi produsele de îngrijire. Evită substanțele iritante

Dacă nu există o indicație clară a dermatologului, evită să folosești produse care conțin alcool, parfumuri sau acizi care îți pot irita tenul. Optează pentru produse cu ingrediente blânde și hipoalergenice.

Dacă te confrunți cu acnee, acidul salicilic poate fi de mare ajutor atunci când este folosit corect, datorită eficienței lui în a îndepărta celulele moarte și excesul de sebum.

Testează produsele pe piele înainte de a le aplica pe față

Testează mostre ale produselor înainte de a le cumpăra în mărime obișnuită și aplică o cantitate mică de produs pe piele, în zona încheieturii mâinilor. Acest lucru te ajută să vezi cum reacționează pielea ta la un anumit produs și să eviți eventualele reacții adverse.

Nevoile pielii pot varia de la o persoană la alta, prin urmare ce funcționează pentru cineva poate să facă mai mult rău altei persoane. În general, este important să acorzi atenție nevoilor unice ale pielii tale și să ajustezi rutina de îngrijire a pielii în consecință.

Dacă ai probleme serioase cu pielea sau nu ești sigur ce produse să folosești, consultă un dermatolog pentru recomandări personalizate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...