Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Data:

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă. Decizia fost luată luni, după ce Magistraţii Judecătoriei Slatina au admis contestaţia depusă de Partidul Social Democrat.

Judecătoria Slatina a decis, luni, să respingă candidatura lui Ionuţ Bogdan Iagăru la Primăria Valea Mare, din cauza că este condamnat cu suspendare într-un dosar privind traficul de ţigări.

El era candidat independent la funcţia de primar, susţinut de partidul AUR.

Înscris în cazierul judiciar cu mai multe fapte penale

Magistraţii Judecătoriei Slatina au admis contestaţia depusă de Partidul Social Democrat (PSD).

Totodată, Ionuţ Bogdan Iagăru candidează şi la Consiliul Local Valea Mare, figurând pe locul doi pe lista Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

„(…) instanţa reţine că prin Hotărârea nr. 5/27.04.2024 Biroul Electora de Circumscripţie nr. 100 Valea Mare a admis candidatura candidatului independent Iagăru Ionuţ Bogdan la funcţia de primar al comunei Valea Mare;

Citește și Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

însă, din verificările efectuate, reiese faptul că acesta este înscris în cazierul judiciar cu mai multe fapte penale, pentru care a solicitat reabilitarea judecătorească, pe rolul Tribunlaului Olt fiind înregistrat dosarul nr. 2955/311/2024, cu terme 21.05.2024, având ca obiect „reabilitare judecătorească”, potrivit Reporter24.

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă. Decizia nu este definitivă

Or, în această situaţie, instanţa constată că numitul Iagăru Ionuţ Bogdan se află evident în situaţia prevăzută de art. 6 alin. 2 lit. c din Legea nr. 115/2015 teza finală, la data depunerii candidaturii având o condamnare  definitivă şi nu a intervenit reabilitarea”, se reţine în hotărârea Judecătoriei Slatina.

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă, putând fi contestată în 24 de ore.

Citește și Istoria penală a lui Piedone: implicat în primul dosar penal al mafiei permiselor din România

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) spuneau în 2015 că Ionuţ Bogdan Iagăru, în vârstă de 39 de ani, este liderul unei grupări de trafic de ţigări ce proveneau din Republica Moldova şi din Ucraina.

Procurorii DIICOT-BT Olt, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt, au desfăşurat, la acea dată, mai multe percheziţii în Slatina şi în comuna Valea Mare, locuinţele actualului candidat AUR şi a tatălui acestuia fiind verificate.

Continuarea în Reporter24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: reporter24.ro

spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...