Carnavalul de la Veneția 2024. Prețuri și informații utile

Data:

Carnavalul de la Veneția 2024 a început cu mult mai devreme comparativ cu alți ani, scrie Funkytravel.ro.

Nici nu am strâns bine bradul și luminițele de pe străzi, am terminat cu greu ultimele bucăți de panettone și torrone și iată că suntem gata de o nouă sărbătoare.

În Italia, carnavalul este considerat în multe localități o perioadă a anului foarte importantă, pentru care se fac pregătiri cu multe luni înainte: unii își fac costume speciale, împodobesc care alegorice, schimbă rețete de dulciuri de sezon (chiacchere, frittelle, în funcție de zonă).

Citește și: 7 procurori anticorupție din Constanța și-au dat acordul pentru a conduce structura, după ce le-a fost schimbat șeful peste noapte

Magazinele se umplu de accesorii colorate iar pe jos trotuarele sunt pline de confetti și de spumă colorată, semn că pe acolo au trecut niște petrecăreți.

Carnavalul a fost inaugurat oficial prin parada îmbarcațiunilor împodobite. Anul acesta manifestările îi sunt dedicate lui Marco Polo și tema generală a carnavalului este călătoria în Orient.

Mai multe informații despre Carnavalul de la Veneția 2024, în Funkytravel.ro

Carnavalul de la Veneția, din 1162

Carnavalul de la Veneția este sărbătorit anul. Se termină odată cu celebrarea creștină a Postului Mare, la 40 de zile înainte de Paște, pe data Lăsatului secului de carne, în ziua de dinaintea Miercurii Cenușii.

Despre Carnavalul Venețian se spune că a început de la o victorie a Republicii Venețiene împotriva Patriarhului din Aquileia, din anul 1162.

În onoarea acestei victorii, oamenii au început să danseze și să se adune în Piața San Marco. În secolul al XV-lea, carnavalul baroc a fost o modalitate de a salva imaginea de prestigiu a Veneției în lume.

Sub domnia lui Francisc al II-lea al Sfântului Imperiu Roman și mai târziu al Imperiului Austriei, festivalul a fost interzis în întregime în 1797, iar utilizarea măștilor a fost strict interzisă. A reapărut treptat în secolul al XIX-lea, dar numai pentru perioade scurte și mai ales pentru sărbători private, unde a devenit o ocazie pentru creațiile artistice.

După o lungă pauză, carnavalul a revenit în 1979. Guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura din Veneția, aproximativ 3 milioane de vizitatori vin la în fiecare an pentru carnaval.

Citește și: Impozitul de 10% pe concediile medicale ar putea fi eliminat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Unde aleg românii să călătorească de Paște | Monitorul de Cluj

Unde aleg românii să călătorească de Paște, 1 Mai...

Liguria – unde marea întâlnește muntele

Liguria este un colț pitoresc al Italiei, cunoscut pentru...

Un turist străin misterios vine cu avionul privat să petreacă Vacanța de 1 Mai la Mamaia

Un turist străin misterios vine cu avionul privat să...