Patru orășele italiene, mai puțin cunoscute, de vizitat în această primăvară

Data:

Patru orășele italiene, mai puțin cunoscute, de vizitat în această primăvară. De la drumeții bogate în natură la paradisuri gastronomice, litoralul italian în afara sezonului turistic are o mulțime de surprize pentru turiști. Printre principalele avantaje de a vizita coasta în afara sezonului (noiembrie-aprilie) se numără absența mulțimilor, temperaturi scăzute, dar totuși confortabile, și chiar prețuri mai mici.

Varigotti

Varigotti, numit „perla del ponente”, sau „perla” Rivierei italiene, este situat aproximativ la jumătatea distanței dintre Portofino și granița cu Franța. Orașul vechi în stil maur îl face să pară coperta unei cărți ilustrate din O mie și una de nopți. Farmecul orășelului a atras chiar și atenția studiourilor de animație Disney-Pixar, care au folosit satul ca sursă de inspirație pentru filmul lor de animație din 2021, Luca.

Citește și Sate pe cale de dispariție. Localitatea cu doar patru locuitori

Fiind un loc relativ izolat, rămâne neaglomerat chiar și în plin sezon de vară. Sezonul secundar aduce cu el avantajul suplimentar de a putea explora satul și împrejurimile sale fără climatul sufocant și țânțarii din timpul verii.

Sperlonga

Orașul medieval Sperlonga domină o lungă porțiune de coastă la jumătatea distanței dintre Roma și Napoli. Ansamblul de case albe cu obloane azurii și ghivece de flori amintește de insulele din Marea Egee, în timp ce peluzele cu cactus îi dau un aer inconfundabil de sud italian.

Sperlonga a fost mult timp un refugiu de coastă râvnit, inclusiv de împărații romani. Aici, dați peste ruine vechi de 2.000 de ani în timpul plimbării pe plajă – rămășițele vilei împăratului Tiberius sunt vizibile la poalele unui mic golfuleț. Cândva adăpostite de statui gigantice, acestea au fost descoperite de localnici în urmă cu puțin peste 60 de ani, iar acum pot fi găsite într-un muzeu deschis tot timpul anului.

Orașul a fost atacat atât de sarazini, cât și de otomani de-a lungul secolelor, ceea ce a dus la crearea celui mai emblematic punct de reper al său: un turn de veghe din secolul al XVI-lea, aflat pe marginea unei stânci. Mai multe citiți în publicația Economedia.

Sursa foto – Positano.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Unde aleg românii să călătorească de Paște | Monitorul de Cluj

Unde aleg românii să călătorească de Paște, 1 Mai...

Liguria – unde marea întâlnește muntele

Liguria este un colț pitoresc al Italiei, cunoscut pentru...

Un turist străin misterios vine cu avionul privat să petreacă Vacanța de 1 Mai la Mamaia

Un turist străin misterios vine cu avionul privat să...