UPDATE: Alianța Dreapta Unită a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Drulă: „Avem semnale că Puterea actuală doreşte blocarea noastră”

Data:

UPDATE, 17 martie: Alianța Dreapta Unită a fost respinsă de Biroul Electoral Central (BEC). Decizia a fost luată în urma unei contestații depuse de Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC, care a cerut respingerea protocolului de consituire al alianței electorale dintre USR, PMP și Forța Dreptei.

Viorel Mocanu a mai cerut ca PMP să nu aibă reprezentanți în secțiile de votare pe motiv că în acte președintele PMP figurează ca fiind Cristian Diaconescu.

Drulă: Ne vom lupta pentru drepturile noastre

Respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu și Ciucă, care arată întregii țări unde am ajuns cu starea democrației (…)

Ce fac acum este un act de lașitate și de dispreț față de voința românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democrația în picioare pentru a-și păstra puterea.

Statului mafiot patronat de Klaus Iohannis îi este frică de Dreapta Unită și încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianță, la fel cum a încercat Dragnea cu USR în 2019.

Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară.

Vă chem alături de noi, astăzi, în Piața Universității, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie”, a transmis Cătălin Drulă, după anunțul BEC.


Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat sâmbătă seara că Biroul Electoral Central (BEC) se va pronunţa duminică, la ora 11.00, asupra înregistrării Alianţei Dreapta Unită, însă sunt semnale că Puterea actuală doreşte să blocheze această alianţă, la fel cum a încercat şi în anul 2019.

„Documentele şi dosarul Alianţei Dreapta Unită sunt pregătite impecabil, exact în sensul deciziei din 2019 a Înaltei Curţi. Juridic şi politic, lucrurile sunt fără dubiu. Rămâne doar de văzut dacă în România mai avem democraţie şi Opoziţiei i se interzice accesul pe buletinul de vot sau nu”, a declarat liderul USR.

Este un moment critic pentru democraţia românească. Am ajuns şi în punctul în care o putere abuzivă se pregăteşte să blocheze dreptul Opoziţiei de a candida şi de a se asocia în alegeri libere.

Mâine la ora 11, Biroul Electoral Central se va pronunţa asupra înregistrării Alianţei Dreapta Unită, opoziţia democratică din România. Avem semnale că Puterea actuală doreşte blocarea noastră, aşa cum s-a încercat şi în 2019. Deja dimineaţă un abuz a fost comis prin respingerea reprezentantului desemnat de PMP în BEC”, a transmis Cătălin Drulă, pe Facebook.

„Eugem Tomac este liderul ales al PMP”

Liderul USR a adăugat că Eugen Tomac este liderul legitim ales al PMP, încă din 2022, iar de doi ani de zile se tergiversează un pas care în lege era obligatoriu a fi făcut în 15 zile şi anume înscrierea în Registrul partidelor politice. Drulă a adăugat că la fel s-a întâmplat şi cu USR, în anul 2019, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a dat dreptate partidului.

Citește și: Energia solară și cea eoliană nu sunt gratis. Un expert explică de ce

„Pentru că veţi auzi multe manipulări: Eugen Tomac este liderul legitim şi ales al PMP încă din 2022. De 2 ani de zile se tergiversează un pas care în lege era obligatoriu a fi făcut în 15 zile şi anume înscrierea în Registrul Partidelor. La fel am păţit şi noi USR în 2019, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate. Ca fapt divers, la data ultimelor alegeri parlamentare din 2020, Marcel Ciolacu preşedinte faptic, nu era şi scriptic în acest Registru unde era trecută Viorica Dăncilă”, a completat liderul USR.

Citește și: Anton Shekhovtsov: Invadarea Ucrainei a schimbat pozițiile asupra Rusiei în rândul unor partide de extremă dreaptă din Europa

Alianța Dreapta Unită a fost respinsă. Drulă: Juridic și politic, lucrurile sunt fără dubiu

„Documentele şi dosarul Alianţei Dreapta Unită sunt pregătite impecabil, exact în sensul deciziei din 2019 a Înaltei Curţi”, a continuat Drulă.

„Juridic şi politic, lucrurile sunt fără dubiu. Rămâne doar de văzut dacă în România mai avem democraţie şi Opoziţiei i se interzice accesul pe buletinul de vot sau nu. Au fost multe derapaje în ultimii ani ai regimului Iohannis, dar la acest ultim pas de a nu mai avea alegeri libere nu se ajunsese încă.

Se pare că sunt disperaţi şi capabili de orice. Alianţa Dreapta Unită este un proiect politic în care am investit doi ani de construcţie împreună cu zeci de mii de membri ai USR şi ai aliaţilor noştri, pentru milioanele de români care îşi doresc o alternativă reală la PSD-PNL, la regimul abuziv al lui Iohannis şi Ciolacu.

Pentru voi, milioanele de români care ne susţineţi, vom merge înainte oricâte piedici ne-ar pune. Suntem pregătiţi şi determinaţi să ne luptăm până la capăt”, a mai spus Cătălin Drulă.

USR, PMP şi Forţa Dreptei au depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central (BEC), protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită pentru participarea la alegerile din 9 iunie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „…Rămâne doar de văzut dacă în România mai avem democraţie şi Opoziţiei i se interzice accesul la…”///2-VeDemJust, Suedia: „Romania se indreapta spre autocratie.”__–__”spre” este doar o politete, Romania este un stat si chiar o tara, care functioneaza pe reguli mafiotice, fara insa a se vorbi de asa ceva, exact ca si in cazul sclavilor, carora li se spunea robi, care -se pare, ca si acum- indulcea hapul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...