Câți morți și răniți are Rusia în Ucraina | Aktual24

Data:

spot_img

Câți morți și răniți are Rusia în Ucraina au aflat serviciile britanice: peste 355.000 de militari ruși.

Ministerul britanic al Apărării a estimat, duminica, că media zilnică a numărului de victime rusești pe parcursul lunii februarie a fost cea mai mare de la începutul invaziei.

Acesta a estimat cifra la 983 de victime pe zi.

Atât Kievul, cât și Moscova își învăluie în secret numărul pierderilor, din cauza efectelor pe care le pot avea asupra moralului armatei, asupra populației de acasă și asupra modului în care este perceput războiul în străinătate.

Într-un mesaj pe X, Ministerul britanic al Apărării a declarat că numărul tot mai mare de victime rusești reflecta „angajamentul Moscovei față de războiul de masă și de uzură”.

„Deși costisitor în termeni de vieți omenești, efectul rezultat a crescut presiunea asupra poziției Ucrainei de-a lungul liniei de front”, a adăugat acesta.

Citește și: Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Câți morți și răniți are Rusia în Ucraina

Nu este clar cum contabilizează Ministerul britanic al Apărării numărul de morți și răniți ruși.

În februarie, forțele rusești au capturat orașul ucrainean Adviivka – cea mai mare victorie a lor în multe luni – după una dintre cele mai intense bătălii din acest război.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au avansat aproximativ 9 kilometri și că vor continua să avanseze după bătălia urbana din estul regiunii Donețk.

Mai multe informații pe Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Statele UE trebuie să propună candidații pentru noua Comisie Europeană până pe 30 august

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut...