120 de persoane arestate în Rusia pentru că au mărșăluit în memoria lui Navalnîi

Data:

120 de persoane arestate în Rusia pentru că au participat la mitinguri pentru a onora memoria lui Alexei Navalnîi, care a fost înmormântat la Moscova vineri.

Navalnîi a fost înmormântat într-un cimitir din apropierea casei sale din copilărie din Moscova, în timp ce zeci de mii de susţinători au riscat în mod sfidător represalii din partea autorităţilor, poliţia împiedicându-i să se alăture la slujbă.

Citește și Ce se va întâmpla cu Rusia. 5 scenarii cu Putin și fără Putin

Rudele şi apropiaţii au fost autorizaţi să fie prezenţi la Biserica Icoanei Maicii Domnului pentru o scurtă ceremonie funerară pentru cel mai proeminent opozant al preşedintelui Vladimir Putin, înainte de înmormântarea care a avut loc în cimitirul Borisovskoye din apropiere.

120 de persoane arestate în Rusia

Forţele de poliţie au ieşit în număr mare pe străzi în întreaga Rusie şi, deşi nu au fost raportate incidente imediate în timpul ceremoniei funerare, peste 120 de persoane au fost reţinute ulterior la Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg şi în alte oraşe ruseşti pentru participarea la mitinguri în memoria lui Navalnîi.

În Novosibirsk, poliţia a reţinut cel puţin 18 persoane, potrivit Coaliţiei Novosibirsk 2020 şi Sibirmedia. La Moscova, potrivit canalului Telegram Avtozak, cel puţin 17 persoane au fost reţinute.

Printre cei reţinuţi la Moscova se numără Mihail Şneider, fostul şef adjunct al partidului de opoziţie Partidul Libertăţii Poporului (PARNAS), care a fost închis de autorităţi în luna mai, precum şi Andrei Morev, şeful adjunct al filialei moscovite a partidului Iabloko, şi colegul său Alexander Efimov. Morev a fost eliberat ulterior fără a fi înregistrată oficial arestarea sa.

Citește și Băgat după gratii pentru un furt banal de acum un sfert de secol

Reacția dură a autorităților

Proiectul pentru drepturile omului First Department a raportat că instanţele din patru regiuni ruseşti au declarat numele lui Navalnîi drept „simbol extremist”.

First Department a raportat că această denumire a fost folosită împotriva a trei participanţi la mitinguri în memoria lui Navalnîi în regiunile Chelyabinsk, Krasnodar şi Murmansk. Se pare că desemnarea a fost folosită şi în regiunea Ulianovsk. În timpul slujbei religioase, pe reţelele de socializare au apărut fotografii cu sicriul deschis al lui Navalnîi, în ciuda interdicţiei de a se folosi aparate de fotografiat.

Mulţi oameni au aruncat cu flori în maşina mortuară care transporta sicriul la cimitir, în timp ce unii îndoliaţi au rupt garduri metalice pentru a se apropia de vehicul. Din mulţime se auzeau scandări precum „Rusia va fi liberă”, „Nu războiului” şi „Putin este un ucigaş”.

Mai multe citiți în publicația The Epochtimes Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...