Cazul femeii gravide operate de hernie – medicii spun că o ecografie nu ar fi oferit informații suplimentare relevante 

Data:

Cazul femeii gravide operate de hernie – medicii spun că o ecografie nu ar fi oferit informații suplimentare relevante. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţin că în cazul gravidei în vârstă de 35 de ani, care a fost operată de hernie, efectuarea unei ecografii nu ar fi fost relevantă pentru depistarea sarcinii, „având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pacienta, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 19 august 2023, cu dureri abdominale și prezența unei „eventrații abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parțial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul mâinii, efectuate in scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic”.

S-a văzut că femeia este gravidă abia în timpul intervenţiei chirurgicale. Femeie nu le-a spus medicilor că ar fi însărcinată.

Citește și Dosar penal pentru schingiurea animalelor, în cazul câinelui care a murit în mașină, din cauza supraîncălzirii

„Medicul chirug de gardă a decis internarea pacientei pentru supraveghere, căci exista riscul ca eventrația să se restranguleze, ceea ce s-a și întâmplat. Menționăm faptul că, în timpul anamnezei, pacienta a afirmat că nu este însărcinată, că a avut menstruație și se află sub tratament cu anticoncepționale. De asemenea, aceasta a declarat pe proprie răspundere că nu este însărcinată și la Laboratorul de Imagistică Medicală, înainte să i se facă raze pulmonare, titrează Reporter24.

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related