Cea mai veche școală din Timișoara va fi reabilitată cu bani europeni

Data:

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat o finanțare de peste 10 milioane de lei pentru încă un obiectiv de investiții care privește renovarea integrată a infrastructurii de învățământ din oraș, respectiv Școala Gimnazială nr. 1, din zona Traian. Anunțul a fost făcut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar fondurile europene fac parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5 – Valul Renovării.

„Școala se află într-o zonă care va fi complet schimbată în anii care vin, datorită unui mare proiect de regenerare urbană pe care îl avem în lucru pentru toată zona Traian, iar Școala nr 1 este parte a acestei modernizări a cartierului. Copiii care învață aici vor avea condiții mai bune de studiu, confort sporit în clase – și asta ne dorim să crească atractivitatea procesului de educație. Anul acesta am alocat 150 de milioane de lei pentru investiții în infrastructura școlară, pentru a le oferi copiiilor condiții egale de educație indiferent dacă merg la o școală centrală sau la una de cartier”, transmite primarul Dominic Fritz.

Citește și: La o lună după începerea lucrărilor la centura Beiuș, se caută constructor pentru prelungirea ei spre viitorul parc industrial al orașului

Școala Gimnazială nr. 1, construită în anul 1847, are 2 corpuri de clădire și 2 spații exterioare (o curte cu acces din stradă și o curte interioară). Clădirea este în stare bună, cu degradări moderate și necesită intervenții de consolidare locale.

Continuarea, în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primele proiecte contractate prin Programul Regional Vest- fonduri nerambursabile de 62,7 milioane euro

Primele proiecte contractate în Regiunea Vest prin Programul Regional...

Cetățeni străni prinși în flagrant vânzând ecstasy, ketamină și cocaină în Mamaia

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa împreună...

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...

Grădina Zoologică din Sibiu îi așteaptă pe vizitatori cu o surpriză- animale noi

Sute de sibieni, dar şi turişti au vizitat, luni,...