Cele mai vândute cărți Vremea la Bookfest 2024

Data:

În perioada 29 mai-2 iunie, Editura Vremea a fost prezentă la Romexpo, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. Cărți despre istoria arhitecturală, mondenă și comercială a Capitalei, memorii îndelung așteptate și evenimente cu ștaif au fost surprizele pregătite de Silvia Colfescu, director Vremea, și de echipa sa, în spiritul caracteristic, eficient și sufletist.

 „Față-n față cu cititorii” a fost sloganul sub care Editura Vremea a pregătit pentru această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest apariții editoriale una și una și întâlniri directe cu autorii lor. Colecțiile Planeta București, Fapte Idei Documente și Arhiteme și-a întâmpinat cititorii cu noi titluri interesante, iar galeria de autori consacrați a fost îmbogățită special pentru acest târg.

Cele mai vândute titluri Vremea în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest au fost:

  • Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei, de Petre Mihai Băcanu
  • Mătuși fabuloase și alte istorioare bucureștene vechi și noi, ediția a doua, de Silvia Colfescu
  • Clădiri&Studii de Petre A. Antonescu, cu o prefață de Sidonia Teodorescu – primul album cu lucrările arhitectului, reeditat la o sută de ani și mai bine de la prima publicare
  • Mahalale de patrimoniu: Sfânta Ecaterina și Flămânda, de Ana Rubeli
  • Locuri și oameni, de Dan Roșca
  • din „Epoca de Aur”, de Andrei Pandele

Seria de Amintiri ale Bucureștiului semnată de Dan Roșca a fost completată cu două noi titluri pasionante, iar Gheorghe Parusi a readus într-o ediție nouă memoriile sale despre Bariera Vergului. Ana Rubeli (Asociația culturală Aici A Stat) a devenit oficial autor Vremea, prin prisma interesului ei pentru patrimoniul Capitalei. Un moment aparte l-a reprezentat organizarea, sub egida colecției Planeta București, a unei dezbateri dedicate acestui oraș („București, un oraș pe care merită să-l iubești”), avându-i ca participanți pe Nicușor Dan, Adrian Cioroianu, Daniel Mischie și Cristian Lipară-Văraru.

În colecția dedicată istoriei, Fapte Idei Documente, Editura Vremea a avut bucuria și onoarea să publice memoriile lui Petre Mihai Băcanu, scrise la peste 30 de ani de la Revoluție, de teamă că românii au început deja să-și uite istoria. Lansarea cărții Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei a prilejuit întâlnirea cu Ana Blandiana și Nicolae Prelipceanu.

O apariție deosebită a fost albumul foto pe care Florin Ghioca (fotograf TNB) i l-a dedicat echipei spectacolului Regele moare, sub un titlu inspirat: Regele NU moare.

Mulțumim tuturor pentru prezență și pentru cumpărături.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Elis Pavaje rămâne lider de piață. Perseverența în oferirea calității și respectul pentru clienți sunt răsplătite

Elis Pavaje rămâne lider de piață. Perseverența în oferirea calității și respectul pentru clienți sunt răsplătite

Cea de-a treia ediție a EduFortress – Childhood Festival

Cea de-a treia ediție a EduFortress - Childhood Festival....

Tenorii Ștefan von Korch și Alin Stoica, alături de pianistul Alexandru Burcă, în premieră împreună în concertul Nessun Dorna

Tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA, alături de pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună în concertul NESSUN DORMA

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța