CFR Călători vinde bilete la trenuri anulate. Confirmă apoi că trenul ajunge la destinație

Data:

CFR Călători vinde bilete la trenuri anulate și, ulterior, chiar trimite viitorilor călători mesaje în care confirmă că garniturile vor ajunge cu siguranță la destinație.

Călătorii continuă să primească mesaje ca și când cursa ar fi în desfășurare, deși trenul nici măcar nu a pornit: „Ne apropiem de București Băneasa. La 15,14 este sosirea programată în București Băneasa”.

CFR Călători vinde bilete la trenuri anulate

Operatorul feroviar de stat CFR Călători vinde bilete la toate trenurile, inclusiv la cele anulate, scrie Club Feroviar. Și, după ce trenul este oficial anulat, călătorii ghinioniști primesc mesaj pe telefon că trenul lor pleacă din stație și, apoi, că se apropie de destinație.

Cazul a fost semnalat și probat de către un cititor al site-ului clubferoviar.ro, care, luni dimineață, și-a cumpărat un bilet la trenul R 13197 cu plecare din București Nord la ora 15,06 și sosire la București Băneasa la ora 15,14.

Sesizarea se referă la așa-numitul „tren de Dragon”, care circulă între Gara de Nord și Gara Obor, cu trecere pe la Pantelimon Vest, în dreptul complexului comercial Dragonul Roșu.

Trenurile anulate, menționate ulterior

Pentru că biletul a fost cumpărat dis-de-dimineață, CFR Călători are oarecum circumstanțe atenuante pentru faptul că a vândut bilete la un tren anulat.

În cazul semnalat, la prima oră nu se știa că trenul va fi anulat. Ulterior informația a apărut în sistemul informatic public al CFR SA, pe site-ul Infofer.ro:

„Trenul R 13197 a fost anulat sau este posibil să circule pe o rută modificată. Informații CFR Călători la 0219521 sau 0800884444”.

Motivul pentru care cursa feroviară a fost anulată e neclar, mai ales că totul s-a întâmplat luni după-amiază, la ore bune după ce CNCF CFR SA a anunțat public că nu mai sunt probleme din cauza viscolului și, apoi, că s-a reluat circulația cu tracțiune electrică pe ruta București-Constanța, așa cum a scris Club Feroviar.

Citește și: Dosarul Vaccinurilor: 10 neclarități. Cine profită? Analiză

Așadar, tenul a fost anulat, iar decizia a apărut oficial în sistemul informatic al Companiei Naționale de Căi ferate CFR SA. Dar nu și în sistemul informatic al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA.

Continuarea în Club Feroviar.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei s-a urcat beat la volan

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei...

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea. Studenții Universității...

Viitorul va fi unul online sau nu va fi deloc

Viitorul va fi unul online sau nu va fi...