Chirica a curățat râul care traversează Iașul chiar când s-a umplut de pești | Reporter de Iași

Data:

Chirica a curățat râul care traversează Iașul tocmai când s-a umplut de pești și în plină prohibiție. Un banc de pești, care urcase pe râu pentru a se înmulti, a fost filmat.

Intervenția în forță pentru dragarea râului a atras atenția Gărzii de Mediu, care l-a amendat pe șeful SGA Iași, din cadrul Apelor Române, cu 3.000 de lei.

Citește și Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Metehne vechi

Ordinul a venit pe linie politică, exact ca în partidul-stat care a mai condus 50 de ani România și care revine în forță.

Surse autorizate din Apele Române: primarul a vrut curățarea algelor din Bahlui, cerând acest lucru șefului ABA Prut, Șerban Chihaia, numit de PNL în locul „animalului politic” Petru Avram.

Amenda până la urmă a luat-o subalternul său, Mihai Minghel, care e de la PSD dar răspundea direct de albia râului. Ordinul s-a dat ierarhic, pe linie de partid, deși specialiștii s-au opus.

Chirica a curățat râul care traversează Iașul și ignoră problemele

Intervenția a avut loc între 10-15 aprilie, între Podu Roș și Podul de Piatră, imediat după ce în același loc fuseseră filmat un banc de pești mare, care urcaseră pe râu pentru a se înmulți.

Suntem în plină perioadă de prohibiție, iar pescuitul și orice lucrări în albiile râurilor sunt interzise

Mihai Chirica a ignorat situația, provocând reacția nervoasă a conducerii centrale a Apelor Române, care au trimis un inspector la Iași.

Specialiștii exclamă: „Peștii se întorc în Bahlui după foarte mulți ani, iar politicienii bagă tractorul exact când se depun icrele!”, potrivit Reporter de Iași.

Citește și Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

La dorința primarului de Iași, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Iași a intrat cu tractorul în albia Bahluiului, s-o curețe de mătasea broaștei.

În altă perioadă a anului nimeni nu ar fi băgat de seamă. Primăria ar fi avut o postare anostă pe Facebook, totul trecea neobservat. De această dată, instituțiile au greșit în serie.

Continuarea în Reporter de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: reporteris.ro

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related