Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Data:

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată o realitate cât se poate de tristă: aproape jumătate dintre locuitorii din orașul cu nasul pe sus preferă să fie conduși de un golan.

Circa 40% dintre cei care vor veni la vot pe 9 iunie se simt reprezentanți de un personaj care a terminat școala în condiții neclare, care și-a luat permisul de conducere de la o mare rețea de corupție, care are o avere fabuloasă, deși veniturile sale oficiale nu o justifică și care conduce mai mult prin circ.

Opțiunea pentru Cristian Popescu Piedone a unui număr atât de mare de alegători bucureșteni ar trebui să ne îngrijoreze și să ne facă să ne întrebăm unde am greșit noi, ca societate în ansamblu.

Dintre primii trei candidați pentru Primăria Generală a Capitalei, la urma urmei până și Cătălin Cîrstoiu este preferabil, în ciuda faptului că a fost parașutat în politică peste noapte și a numeroaselor probleme de compatibilitate și moralitate.

Cel puțin Cătălin Cîrstoiu a terminat școala pe bune și este un doctor cu adevărat apreciat. Are, dincolo de numeroasele bile negre, cel puțin această bilă albă: nu este un impostor în domeniul său principal de activitate.

Cristian Popescu Piedone a fost un circar toată cariera sa politică. Încă de la începutul prezenței sale în spațiul public, când arunca cu detergent peste mărfurile comercianților din Sectorul 6.

Pe vremea când Piedone devenise deja primar al Sectorului 4, am mers cu camera ascunsă, împreună cu colegul meu Petrică Răchită, la firma care umpluse sectorul de boscheți supraevaluați ca preț.

Înca de la prima întâlnire, directorul general al firmei care lucra cu Sectorul 4 ne-a asigurat că pentru orice lucrare din bani publici este dispus să plătească un comision.

Reporter.: Cât ar costa un tobogan din plastic?

Valentin Neagu: Vreo 39 milioane lei. Dar noi facem în așa fel să ne încadrăm în suma totală a contractului.

R.: Îl bagăm la 45 de milioane (4.500 de lei – n.m.)

V.N.: Comisionul de colaborare este 15-20%, în funcție de valoarea lucrării, care merge la colaborator sau la cine aduce contractul.

Existența comisionului ne-a fost confirmată și de una dintre cele mai importante persoane din companie, mama patronilor.

Reporter: Cum ajunge ceva și la el (la primar – n.r.)?

G.O.: Dacă vreți voi să facem o treabă, vă dăm vouă 20%, că ați venit cu așa ceva, și să mărim un pic prețurile, să-i dăm lui 10%. Să avem de unde. Că altfel n-ai de unde. Un pic de colo ne intră, de la aia, la aia, câte un pic. (Mai multe aici)

Obiceiurile vechi mor greu. Hotnews relata luna aceasta că Primăria Sectorului 5, condusă de același Piedone, a rupt un contract în mai multe, pentru a evita organizarea unei licitații, și a acordat un milion de lei, în total, unei singure firme. Tot pentru gazon, locuri de joacă și alte amenjări care să ia ochii alegătorilorilor.

Mulți locuitori ai Bucureștiului au uitat de inconștiența lui Cristian Popescu Piedone, care și-a luat permisul pentru cinci categorii auto într-o singură zi. O performanță imposibil de realizat de un român care nu are acces la o rețea de corupție.

Potrivit datelor din dosarul penal în care a fost implicat, într-o singură zi, pe 19 octombrie 2007, Cristian Popescu Piedone, pe atunci primarul Sectorului 4, a reuşit performanţa să susţină cinci examene, în urma cărora a obţinut cinci permise de conducere pentru categoriile: A (motocicletă), B (autovehicul, ca şofer amator), BE (autovehicul cu remorcă mică), C (şofer profesionist de camion) şi CE (şofer profesionist de camion cu remorcă mare).

Prefectul de Argeş a cerut, în 2009, Judecătoriei Pitești să constate faptul că toate cele cinci permise de conducere eliberate lui Cristian Popescu Piedone au fost obţinute ilegal, deoarece domiciliul din Argeş, pe baza căruia a intrat la examen la Piteşti, era unul fictiv.

Citește și: Istoria penală a lui Piedone: implicat în primul dosar penal al mafiei permiselor din România

Mai aproape de zilele noastre, Cristian Popescu Piedone lasă moștenire Primăria fiului său, pentru a cărei alegere PSD și PNL au făcut blat, mergând pe un candidat puțin cunoscut în Sectorul 5.

Dar nu e singurul. Primarul Sectorului 5 este înconjurat de o camarilă de rude, interlopi și oameni de încredere, cărora le-a oferit funcții de conducere și contracte, de-a lungului anului. Mulți sunt membri în partidul fondat de Dan Voiculescu, pe care îl controlează informal Cristian Popescu Piedone, scrie G4Media.

Mai mult, candidat cu pantofi roșii este păzit, în deplasările sale electorale, de membri ai Clanului Sportivilor. Că doar orice român cinstit are relații cu interlopi, nu-i așa?

Citește și: Piedone este păzit de Clanul Sportivilor când iese în mijlocul poporului | Captura VIDEO

Faptul că 40%, după majoritatea sondajelor, dintre bucureștii care vin la vot preferă ca orașul cu nasul pe sus să fie condus de un astfel de personaj este dezarmant.

Mai ales că cei 40% nu sunt doar dintre „săracii Bucureștiului” și nici dintre „proștii care votează” cum le-ar plăcea unora să creadă și să se amăgească.

Mulți dintre cei care se gândescă să pună votul pe Piedone sunt dintre cei care încă mai vor ca polițiștii să ia șpagă, ca să scape și ei cu permisul neluat când încalcă legea, ca funcționarii să mai primească o atenție, când vor ca firma lor să nu plătească taxe la stat, sunt din acea clasă medie a parveniților, care au învățat doar să facă bani și consideră că asta este suficient.

Și ne arată nouă că societatea românească este departe ceea ce ar trebui să fie. Ba, pe alocuri, chiar a regresat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
3 COMENTARII
  1. „… alegatori bucuresteni…”___–___sa o spunem pe sleau, adica sa o repet, pentru ca am spus-o -deja- de zeci de ori, bucurestiul este groapa de gunoi a Europei, nu numai fizica dar-mai ales- si morala, cetatenii mai oricarei capitale de tara sunt cei care dau tonul sau suporta miscari revolutionare, progresiste, bucurestenii AU PRELUAT( si inca impinsi de la spate) (asa-zisa) revolutie, inceputa la Timisoara, iar la invazia minerilor stateau ascunsi pe sub paturi si lista cu „bravurile” lor continua si continua…bucurestiul este o cloaca unde s-au ingesuit toti marlanii si martzofoii de pe intinsul patriei (unde troneaza Gaga de Sibiu), tara si poporul NU mai poate scapa de acesti paraziti supranumerar, este nevoie SI DE O NOUA CAPITALA( multe tari au facut-o), ca o prelungire a orasului Alba-Iulia, o capitala (numita Nova Alba), ridicata pe principii tehnologice ultramoderne dar cu arhitectura greaco-romana semnificativa, si cu un numar de locuitori limitat, iar acestia trebuie selectati din toate „colturile ” tarii, si -mai mult- doar politicul si ceva administratie sa fie salasuite aici, multe institutii guvernamentale trebuiesc imrastiate -echidistant- in teritoriu…Si -desigur- muzee, expozitii, etc., cat si hoteluri, tocmai pentru a transforma acest nou oras, intr-un Mecca turistic…

  2. mai jos, 3 titluri ilustrative si LA ZI, in care si oaia tzurcana recunoaste ca statul roman( adica iohanis si haita), este un stat de escroci:”România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023///2-România, în topul UE al creșterii datoriei publice.///3-România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”

  3. Bucureștenii deștepți asimilează medic=șpagă și exemple sunt o droaie și nu cred eu că Cristoiu este un sfânt, jurnalist=obedient și aservit…eu cred că asta este motivul pentru care bucureștenii aleg o astfel de varianta. Nu cred in ideea că mai mult de 50% din bucureșteni sunt prosti pentru că votează cu individul ăsta, eu cred că cealaltă parte sunt naivi și creduli…exemplu bun am avut cu campaniile de vaccinare, turma minoritară blama pe cei care nu se vaccinau că fiind proști….fix același lucru este și acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...