Dosarul șpăgilor de la Poliția Rutieră: polițiștii trebuie să plătească pentru brânza primită drept mită | Monitorul de Botoșani

Data:

Dosarul șpăgilor de la Poliția Rutieră: polițiștii trebuie să plătească pentru brânza primită drept mită și să presteze muncă în folosul comunității.

Situație inedită în dosarul șpăgilor de la Poliția Rutieră după ce primele condamnări dispuse de instanța de judecată, la începutul acestui an, au rămas definitive.

Astfel, doi dintre agenții de poliție vor trebui să plătească pentru brânza primită drept șpagă.

Închisoare cu suspendarea și muncă în folosul comunității

În plus, cei patru polițiști și cei doi șoferi condamnați la închisoare cu suspendarea executării pedepsei vor trebui să presteze, potrivit sentinței, muncă în folosul comunității.

Citește și Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din dosarul „2 Mai”, la presiunea opiniei publice

Conform decizie magistraților, pe parcursul termenului de supraveghere, Viorel Anton, Ionel Balan, Gabriel Botezatu și Virgil Podaru vor presta fiecare muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, respectiv 80 de zile, primii trei la Primăria Municipiului Botoșani sau la Serviciul Public Local de Asistență Socială Botoșani, iar al patrulea la Primăria Municipiului Botoșani sau la Primăria comunei Vlădeni.

Totodată, pe parcursul termenului de supraveghere, Dan Dumitru Pușcașu (şofer) va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Municipiului Botoșani sau la Primăria comunei Știubieni.

Ancheta i-a costat mai mult decât şpaga luată

La fel, Costel Mihai Sănduleac va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, la Primăria Municipiului sau la Muzeul Județean Botoșani.

Citește și Instanța i-a anulat 10 diplome din 11 unui membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Raport Integritate pe bune

Principiile de drept au instituit și obligația confiscării tuturor sumelor care au făcut obiectul faptelor de corupție. Prin urmare, instanța a decis și confiscarea banilor primiți de agenții rutieri cu titlu de mită și a sumei de 200 de lei oferită drept șpagă de Dan Dumitru Pușcașu.

Nu este vorba de o sumă fabuloasă, ci de numai 1.622 de lei în total. Totodată, cei șase condamnați au fost obligați la plata a câte 4.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Altfel spus, ancheta a costat mai mult decât au luat şpagă cei patru polițiști.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: monitorulbt.ro

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related