Cine minte: Piedone spune că ANI nu l-a informat despre conflictul de interese în care se află. ANI scrie că Piedone știa, dar nu l-a interesat

Data:

Cine minte: Piedone spune că ANI nu l-a informat despre conflictul de interese în care se află pentru că și-a angajat ginerele, consilier local la Sectorul 5, în Comisia pentru vânzarea spațiilor comercial.

Agenția Națională de Integritate scrie că, din contră, primarul de la Sectorul 5 a fost informat, dar „nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”.

Șerban Andrei Bogdan a câștigat încă 109.000 de lei

Primarul Sectorului 5 este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Ginerele a fost numit în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. În ciuda vârstei fragede, Șerban Andrei Bogdan are o avere de invidiat.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 de lei”, a transmis ANI.

Citește și: Piedone și-a angajat ginerele în primărie. Acum este verificat de ANI. Averea lui Șerban Andrei Bogdan

Piedone spune că ANI nu l-a informat

După publicarea deciziei ANI, Cristian Piedone a reacționat printr-un comunicat în care afirmă că nu a fost informat despre concluziile raportului agenției de integritate.

„Este neprocedural, și aș îndrăzni să spun nelegal, să aflu despre existența concluziilor ANI din presă înainte să îmi fi fost mie comunicat raportul final al instituției de integritate.

Precizez, în acest sens, faptul că mie încă nu mi-a fost comunicat vreun raport al Agenției de integritate, deși, atât eu personal, cât și avocații mei, în nenumărate rânduri am depus toate diligențele în vederea unei comunicări corecte și transparente cu reprezentanții instituției, dar inspectorii de caz, au fost, pe rând, refractari cu privire la garantarea dreptului meu de a fi informat și de a lua la cunoștință în mod corect de procedurile la care sunt supus”, susține primarul de la Sectorul 5 în comunicat.

Cristian Piedone a mai afirmat că ANI i-ar fi îngrădit dreptul la apărare.

„Avocații mei au depus numeroase cereri în vederea garantării unui drept la apărare efectiv, cereri la care inspectorii de integritate nu au dat curs, chiar cu încălcarea dispozițiilor legale, deci au dat dovadă de rea-credință.

În aceeași ordine de idei, avocații mei au identificat încălcări flagrante ale normelor legale care guvernează activitatea de evaluare pe parcursul desfășurării acestei proceduri, aspecte pe care le voi dezvolta în procedurile ulterioare, respectiv după ce îmi va fi comunicat în mod oficial raportul instituției de integritate”, a scris edilul.

Cristian Piedone consideră că ieșirea ANI are menirea de a-i bloca drumul spre funcția de primar al Capitalei.

„Pot afirma că este extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă de o asemenea manieră, fără ca mie să îmi fi fost comunicat în mod oficial raportul, iar asta se întâmplă la mai puțin de 48 de ore din momentul în care mi-am anunțat candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei”, menționează primarul Sectorului 5, în comunicat.

ANI: Piedone nu a dorit să-și exercite dreptul la apărare

De cealaltă parte, Agenția Națională de Integritate susține că, din contră, Cristian Piedone a fost informat despre situația de conflict de interese în care se află, dar acesta ar fi ignorat raportul și nu a dorit să se apere.

„Persoanele evaluateau fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE (…) nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.

Ginerele lui Piedone, bogat deși este foarte tânăr

Șerban Andrei Bogdan deține, potrivit declarației de avere pe 2023, împreună cu fiica lui Piedone, o casă în București, o casă de vacanță în Mamaia, un ceas Rolex de 17.500 de euro, un alt ceas Patek Philippe de 35.000 de euro, tablouri de 7000 de euro și bijuterii de 30.000 de euro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși celebrează astăzi Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși serbează Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...