Piedone și-a angajat ginerele în primărie. Acum este verificat de ANI. Averea lui Șerban Andrei Bogdan

Data:

Piedone și-a angajat ginerele în primărie. Primarul Sectorului 5 este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Ginerele a fost numit în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. În ciuda vârstei fragede, Șerban Andrei Bogdan are o avere de invidiat.

În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 de lei, a transmis ANI.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, spun reprezentanții ANI.

În ianuarie 2021, Buletin de București a scris că ginerele lui Piedone, consilier local pe listele partidului sau, a fost desemnat să reprezinte consiliul local în firma care se ocupă de întreținerea peisagistică a Sectorului 5.

Citește și: Cum ar trebui să „arate” viitorul președinte. Cine câștigă și cine pierde din felul cum sunt organizate alegerile din acest an

Colecționar de ceasuri

Șerban Andrei Bogdan deține, potrivit declarației de avere pe 2023, împreună cu fiica lui Piedone, o casă în București, o casă de vacanță în Mamaia, un ceas Rolex de 17.500 de euro, un alt ceas Patek Philippe de 35.000 de euro, tablouri de 7000 de euro și bijuterii de 30.000 de euro.

În 2022, în calitate de consilier al primarului sector 4 Daniel Băluță, ginerele lui Piedone a câștigat 54.000 de lei.

Ca referent al companiei „Totul Verde” din subordinea aceleiași primării el a mai încasat 21.000 de lei, apoi 13.000 de lei pentru funcția de consilier local al sectorului 5 și 60.000 de lei pentru activitatea de „membru în comisia legii 550”. Din pariuri sportive, ginerele lui Piedone a câștigat 61.000 de lei.

Soția sa este angajată a Directiei de Evidență a Persoanelor, sector 4.

Legea 550/2002 privește vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local.

Citește și: Fostul președinte al CSM a câștigat, într-un singur termen, dreptul de a conduce după ce i-a fost suspendat permisul

Piedone și-a angajat ginerele. Reacția primarului

„Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpușar în fruntea bucureștenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș, deopotrivă! ANI, mama lui ANI și toți securiștii care lucrează împotriva țării nu mai pot păcăli românii. (…)

Stimați cetățeni de bună credință, Securitatea Comunistă trăiește sub masca ANI. Ei vor frână pe candidatura mea la Primăria Capitalei. (…) Dacă securiștii și hoții de țară vor revoluție națională, atunci va fi revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori!”, a scris Cristian Piedone pe pagina de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. Un mare ticalos , de altfel ca și Firea. Crucea e folosită drept tufiș după care ne zâmbesc infractorii. Ar trebui interzisă folosirea simbolurilor credinței (crucea, icoana), ca instrument de reclamă pentru manevre politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Casa de avocatură care îi reprezintă pe patronii stației...

Încă un bărbat reținut pentru trafic de droguri, după un flagrant la festivalul desfășurat la Mamaia VIDEO

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună...

De ce a fost condamnat la închisoare afaceristul Cătălin Hideg, patronul Sanimed. Motivarea instanței

Cătălin Robertino Hideg, patronul Sanimed International, a fost condamnat...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...