Renumit poliglot englez: „Limba română este preferata mea, din cele 10 vorbite” (Aktual24)

Data:

Renumit poliglot englez, Vorbind la perfectie nu mai puțin de zece limbi str=ine, Reuben Constantine, un tanar student britanic de la Universitatea Oxford care este la aceasta ora unul dintre cei mai cunoscuti poligloti de pe planeta, a declarat ca dintre toate limba romana este preferata lui.

Într-un clip devenit viral pe TikTok, Reuben a fost întrebat de un interlocutor care este limba sa preferată din cele pe care le cunoaște.

Răspunsul său a fost ferm: „Româna”. În continuare, el a explicat de ce se simte atras de aceasta limbă, evidențiind similitudinile cu limbile romanice și influența slavă, în special în ceea ce privește vocabularul.

„Româna are asemănări remarcabile cu limbile romanice, dar apoi are și o influență slavă foarte cool, mai ales în vocabular.

Și face parte și din ceva numit ‘Uniunea lingvistică balcanică’. Practic, ‘Uniunea lingvistică balcanică’ este un grup de limbi care sunt apropiate din punct de vedere geografic, chiar dacă nu sunt neapărat înrudite intre ele.

De exemplu, există greaca, româna și bulgara, o limbă românică, o limbă elină și o limbă slavă. Și totuși, ele au convers în mai multe moduri.

De exemplu, în gramatică, în toate aceste trei limbi nu se folosește infinitivul. Astfel, nu poți spune ‘vreau a fi bogat’, ci trebuie să spui ‘vreau să fiu bogat’”, a declarat tânărul.

Citește și Loc de joacă închis de instanță pentru că locatarii erau deranjați

Renumit poliglot englez: Clipul a devenit viral pe TikTok

Clipul a devenit viral pe TikTok, adunând peste 120.000 de aprecieri și numeroase comentarii de la utilizatorii români, impresionați de cunoștințele și aprecierea lui Reuben pentru limba lor maternă.

Unii dintre aceștia i-au mulțumit pentru admirație, în timp ce alții au remarcat cu umor că străinii par să cunoască mai bine limba română decât unii români.

Mai multe aflați din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Il felicit din Suflet si Ii recomand lui RUEBEN CONSTANTINE, Student la OXFORD si indragostit de LR, un „Manual de LR pentru straini”, uimitor !!!! L-am cumparat, si eu, pentru Fiica mea! Ajuta si Elevii romani, si DIASPORA!Autor este Dna ADA ILIESCU, recunoscuta in RO, si pentru ” GRAMATICA LR „pentru romani, publicata la Editura” CORINT” ! PARLAMENTUL a dat-o CADOU Min.Educ.VL.POPA,in 2018!! Si „MANUALUL ” se poate cumpara de pe NET! E publicat, a 6-a oara, in nov.2023, de Editura” CORESI”, din Bucuresti! Este de culoare miv, cu Autoarea pe coperta 1!,Splendid este! Costa doar max.19 $! Mult succes, COPUL MINUNAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...