Șeful CJ acuzat că lua mită plante, ornamente și lucrări pentru grădină a scăpat de DNA

Data:

Șeful CJ acuzat că lua mită plante, ornamente și lucrări pentru grădină a scăpat de DNA, care a închis ancheta împotriva președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, pentru că „nu există probe”, conform informațiilor Info Sud-Est. Mihai Lupu era acuzat că a luat mită plante, ornamente și lucrări pentru grădină.

Mihai Lupu, președintele PNL al Consiliului Județean Constanța, a fost urmărit penal de procurorii DNA Constanța pentru luare de mită, conform unui comunicat al instituției transmis în luna iunie. 

Lupu a transmis că „a dat curs solicitării” procurorilor și că „a răspuns la toate întrebările cu intenția de a sprijini investigațiile în curs”.

Procurorii susțin că Lupu ar fi primit de la un om de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, „constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”.

Citește și Rămânem cu deșeurile pe cap și vom plăti zeci de mii de euro pe zi Comisiei Europene

„Am dat curs, astăzi, solicitării DNA Constanta, în legătură cu ancheta efectuată în cazul domnului Ermil Chelariu, Director în cadrul Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport.

Cu intentia de a sprijini investigațiile în curs, am răspuns la toate întrebările procurorilor în legătură cu speța în cauză. Am mai spus și o repet. Nimeni nu este mai presus de lege.

Nu voi tolera nicio formă de abuz, de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor. Reafirm angajamentul meu ferm față de transparență, responsabilitate și atribuire corectă a contractelor.

Constănțenii trebuie să știe în permananță ce se întâmplă cu banii lor. Subliniez, de asemenea, importanța cooperării între instituțiile statului pentru asigurarea eficienței sistemului judiciar”, transmitea Mihai Lupu.

În ancheta procurorilor mai este urmărit penal și Ermil Chelariu, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, tot pentru luare de mită și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității. Alți doi urmăriți penal sunt Adrian Roșu, funcționar al Primăriei Mangalia, și Petrică Adrian Constantin, funcționar în Primăria Năvodari.

Citește și Zece din cei 11 angajați de la Spitalul Judeţean Botoșani au fost arestați pentru 75 de infracțiuni

Procurorii susțin că în perioada martie-aprilie 2023 suspecții ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câștige mai multe licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii menționați anterior.

Mai multe aflați din publicația Info Sud Est.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...