Ciucă, după ce Ciolacu a suspendat negocierile pentru noul guvern: Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat sâmbătă după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat suspendarea negocierilor politice până la rezolvarea crizei din educație și a problemei pensiilor speciale. Liderul PNL a declarat că ”tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid” și a anunțat pentru duminică negocieri cu sindicatele din educație.

Potrivit lui Ciucă, „PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor. Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale”.

Premierul a mai transmis că tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării.

„Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe. Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Marcel Ciolacu suspendă negocierile pentru noul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2: inițial cinci...