Ministerul Educației s-a pregătit de scenariul în care greva generală va ține până la examene. Ce schimbări de ultimă oră a făcut

Data:

Metodologiile de organizare pentru Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a și Admiterea la liceu 2023 au fost modificate în mod excepțional, în ultimele două săptămâni, fără niciun anunț public din partea Ministerului Educației. Mișcarea dublă ar avea ca scop, potrivit surselor Edupedu.ro, acoperirea cu profesori a componenței comisiilor de examene/admitere, în cazul în care greva generală din sistemul de educație, anunțată din 22 mai, va dura până la 6 iunie, când încep înscrierile pentru evaluare.

Ordinele de ministru, deși modifică regulile de organizare a examenelor/admiterii, nu au fost publicate de Ministerul Educației pe site-ul instituției, nici în categoria specială „ordine de ministru” și nici în categoriile „Evaluarea Națională” sau „Admiterea la liceu”

Regulile de organizare pentru comisiile de la Evaluarea Națională au fost aprobate încă de anul trecut, din 6 septembrie 2022, mai exact, prin ordinul ministrului educației nr. 5.241/2022 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022—2023. Nu au existat modificări și nu se fac, de regulă modificări ale regulilor din aceste metodologii cu trei săptămâni înainte de examene. Ministerul Educației a modificat însă acest ordin pe 17 mai, exact în ziua în care negocierile cu sindicatele au eșuat și confirmarea că va fi grevă generală în sistemul de învățământ a fost transmisă de reprezentanții profesorilor.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citește și: Ciucă, după ce Ciolacu a suspendat negocierile pentru noul guvern: Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...