CJ Galați vrea să aducă investitori americani în județ

Data:

Consiliul Județean (CJ) Galați a încheiat un parteneriat de colaborare cu Angelou Economics, o reputată companie americană de consultanță din Austin (Texas), în scopul identificării și facilitării unor investiții în regiunea noastră. Acest parteneriat ar urma să se desfășoare pe o perioadă de trei ani și este primul demers de acest fel pe care un județ din România îl face pentru a atrage investiții din Statele Unite.

Angelou Economics are o experiență de aproape trei decenii în realizarea de strategii de dezvoltare și atragere de investiții la nivelul unor orașe sau state din SUA, dar a oferit consultanță și la nivel guvernamental unor state din Europa interesate să atragă investiții din Statele Unite. Compania cunoaște în detaliu modul de funcționare a fluxurilor de afaceri din întreaga lume, inclusiv într-o serie de domenii specifice, precum industria semiconductorilor, centre de date și IT, sănătate și tehnologie în domeniul medicinei, acceleratoare de afaceri și antreprenoriat etc.

Citește și OPINIE | Dezastrul unei criminalități scăzute

”Am încheiat acest parteneriat pentru ca oportunitățile de dezvoltare, oportunitățile de business din regiunea noastră să fie cunoscute și mediului de afaceri din Statele Unite. Au fost deja câteva întâlniri – focus-grupuri – cu directori de instituții publice, cu reprezentanți ai unor companii din județul Galați, pentru ca dumnealor să înțeleagă mai bine mecanismul de funcționare din instituțiile publice, dar de a vedea și care este opinia antreprenorilor în ceea ce privește oportunitățile de afaceri din regiunea noastră”, a explicat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că Galațiul are o serie de avantaje competitive, precum infrastructura de transport aflată în expansiune, mediul universitar, poziția strategică în dezvoltarea unor potențiale lanțuri logistice, însă acestea trebuie valorificate și în sensul unei dezvoltări economice. Mai multe, în Viața Liberă

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related