Clujul și Oradea încep noi proiecte ambițioase de dezvoltare, Iașul stagnează

Data:

Clujul și Oradea încep noi proiecte ambițioase de dezvoltare, Iașul stagnează. Iașul pierde din ce în ce mai mult teren în fața orașelor din vestul țării. Este îndeajuns să aruncăm o privire pe contractele de lucrări de anvergură pe care le-a semnat fiecare municipalitate în primele opt luni ale anului. Diferențele sunt majore.

Chiar dacă scoatem din ecuație metroul, al cărui contract de lucrări a fost semnat în acest an, Clujul a început investiții cu o valoare de cinci ori mai mare față de Iași. Pe lângă lucrările curente de întreținere ale orașului (spații verzi, curățenie etc.), Clujul desfășoară lucrări la proiecte de amploare, altele decât metroul, precum centura metropolitană sau bazinul de înot.

Inclusiv Oradea a semnat contracte cu o valoare cel puțin dublă față de municipalitatea ieșeană: cel mai mare proiect vizează construirea unei noi piețe (cu parcare subterană), iar al doilea este un centru intermodal de marfă.

În timp ce liberalii de la Iași își numără primarii și consilierii (ieri, PNL Iași a anunțat că intră în campanie), liberalii de la Cluj și Oradea își numără proiectele la fază de lucrări, astfel că decalajul de dezvoltare între Iași și vest va cunoaște noi dimensiuni în următorii ani.

„Ziarul de Iași” a consultat informațiile publicate în sistemul național de achiziții publice (SEAP) în perioada 1 ianuarie – 31 august 2023 pentru a vedea care sunt contractele cu o valoare de cel puțin 10 milioane lei (fără TVA) pe care le-au semnat primăriile din Iași, Cluj și Oradea. După acest prag, putem vorbi despre investiții care au o anumită anvergură în modernizarea comunităților.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: VIDEO Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie este pensionar special, șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...