Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență Galați. O pacientă ar fi murit fiindcă nu i s-au acordat îngrijirile necesare

Data:

Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență Galați. O pacientă ar fi murit fiindcă nu i s-au acordat îngrijirile necesare. Membrii unei familii din Galați fac acuzații de malpraxis la adresa unor medici din Spitalul Clinic Județea de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Galați, acuzând că îngrijirile medicale acordate unei paciente nu ar fi fost conforme cu nevoile acesteia, rezultând moartea gălățencei.

Durerea oamenilor este cu atât mai mare cu cât, susțin ei, femeia de 68 de ani nu a primit îngrijirile medicale necesare pentru afecțiunile de care suferea, deși membrii familiei au încercat să le atragă atenția cadrelor medicale în acest sens.

Deși pacienta avea vizibile probleme respiratorii pentru care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, cadrele medicale au considerat, potrivit familiei, că se impune internarea acesteia la secția de diabet, ignorând problemele respiratorii ale pacientei. Fiul femeii povestește că, deși a adus la cunoștința medicilor faptul că mama sa respiră greu solicitând acestora, insistent, investigații medicale pulmonare, a fost luat la zor de cadrele medicale din spital, care nu au acceptat sugestiile bărbatului. Totuși, după ce mai mulți medici s-au perindat pe la patul femeii, s-a decis conectarea acesteia la instalația de oxigen disponibilă în salonul în care era internată bolnava, aferentă patului acesteia.

Citește și Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie este pensionar special, fost șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București

Din păcate, de-abia după ce a stat câteva ore bune la oxigen, s-a constat că instalația de oxigen din salon nu funcționa și s-a dispus mutarea bolnavei în secția de ATI a aceleași unități spitalicești, unde, după doar câteva zile, femeia a decedat. „Conform certificatului medico-constator al decesului, cauza care a dus la insuficiență cardiorespiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictivă cronică acutizată. De aici noi deducem faptul că pacienta avea probleme pulmonare când a ajuns la spital, iar datorită modului deficitar în care a fost îngrijită, aceasta a decedat ”, a precizat Alexandru Lăcătuș, avocatul familiei. Acesta a depus în numele familiei plângeri la Direcția de Sănătate Publică Galați, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, la Colegiul Medicilor și la Spitalul de Urgență Galați. Reprezentanții spitalului susțin că sursele de oxigen funcționează normal, mai ales că același tub de oxigen a mai fost folosit și la alți pacienți fără a se constata fluctuații de debit, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...