Cumpărarea a 32 de avioane F-35, aprobată de comisiile de apărare din Parlament

Data:

Comisiile de apărare din Parlament au aprobat cu unanimitate cumpărarea a 32 de avioane F-35, conform unui document consultat de G4Media. Cea mai scumpă achiziție din istoria Armatei ajunge la 6,5 miliarde de dolari fără TVA.

În document se arată că cele două comisii de Apărare, din Camera Deputaților și Senat, semnat de președinții Laurențiu Dan Leoreanu și Nicoleta Pauliuc, aprobă cu unanimitate „să aprobe prealabil inițierea de către Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Generală pentru armamente, a procedurii de atribuire a acordurilor aferente programului de înzestrare menționat anterior”.

Ministerul Apărării a cerut, la finalul lunii septembrie, aprobarea Parlamentului pentru începerea programului de cumpărare a 32 de avioane militare F-35 din SUA, potrivit unui document transmis conducerii legislativului.

Citește și: Imaginile pe care armata israeliană le-a arătat doar ziariștilor. „Ceea ce se vede sunt crime împotriva umanităţii”

Suma destinată programului este de 6,5 miliarde de dolari. Decizia de cumpărare a avioanelor americane de ultimă generație a fost luată în ședința din aprilie a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Programul aprobat de CSAT prevede două achiziții de avioane F-35. În prima fază vor fi cumpărate două escadrile (32 de aeronave), iar în faza a doua – o scadrilă (16 avioane).

Suma de 6,5 miliarde de dolari va fi folosită pentru achiziția de aeronave, motoare, suport logistic, servicii de instruire a piloților și personalului, simulatoare de zbor.

Continuare în G4Media!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...

Rusia, nemiloasă şi de Paştele ortodox: Atacă Ucraina cu drone şi rachete

Rusia a lansat drone şi rachete asupra Ucrainei, în...